CvA JCI Nederland in studio First Impression audiovisueel.jpg

Met elkaar kunnen we enorm veel bereiken en wordt er enorm veel bereikt. Door de gave voorbeelden te delen, inspiratie op te doen en de samenwerking te zoeken op datgene wat gerealiseerd wordt, kunnen we de bekendheid van de projecten en JCI in het algemeen vergroten. De JCI Awards hebben als doel de buitengewone realisaties van Kamers en leden te erkennen en waarderen.

Kamers kunnen hun nominatie insturen om mooie projecten en leden met een bijzondere prestatie aan het einde van het jaar in het zonnetje te zetten. Hieronder vind je alle informatie voor deze procedure.

Internationaal is er ook een Awards Programma tijdens de Europese Conventie en het Wereld Congres. JCI Nederland stimuleert Kamers om de samenwerking te zoeken en meer projecten af te vaardigen voor de Internationale Awards. Zo kunnen we ook internationaal laten zien welke impact er in Nederland.

Bekijk hier welke awards je kunt winnen! 

Awards proces

Dit jaar gaan we de aanmeldingen gefaseerd behandelen. In de eerste ronde konden nominaties ingestuurd worden voor de volgende awards "Most Outstanding Local Organization Award", "Best Inter-organization Collaboration Project Award" en voor "Best Local Growth & Development Program Award". De deadline hiervoor is inmiddels geweest.

In de tweede ronde kunnen Kamers nominaties insturen voor "Most Outstanding Local President/Local Board Award", "Most Outstanding Member Award" en voor "Most Outstanding New Member Award".

Nominaties voor deze categorieën moeten uiterlijk voor 24 december 2022 om 23:59 uur gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor de aanvraag moet een dossier (invulformulier van 2 pagina's) ingevuld worden en goedgekeurd worden door de Voorzitter van de Kamer. Met uitzondering van de 'Most Outstanding Local President' nominaties uiteraard. Meer informatie over het proces vind je hieronder.

Wie kan iets of iemand nomineren?

Elke lokale Kamer, die in lijn is met de bepalingen van de statuten en het huishoudelijk reglement van JCI Nederland, mag een Award dossier (invulformulier) indienen. Het dossier (invulformulier van 2 pagina's) moet goedgekeurd worden door de Voorzitter van de Kamer (Uitzondering is de Best Local President/Board Award, deze kan zonder handtekening van de Voorzitter ingediend worden). Als een project of activiteit door meer dan één Kamer is gerealiseerd, dan kunnen deze Kamers het dossier samen indienen. 

Welke richtlijnen worden gehanteerd?

 • Het project moet gerealiseerd zijn in het huidige verenigingsjaar van JCI Nederland. Voor programma’s of activiteiten op langere termijn moet het belangrijkste deel gedurende de vermelde periode plaatsgevonden hebben.
 • Het project mag geen Award gewonnen hebben tijdens een vorige Awards uitreiking van JCI Nederland.
 • Eenzelfde project mag niet in verschillende categorieën worden ingediend.
 • Een Kamer kan slechts één project per categorie indienen.
 • Een Kamer kan in elke categorie een project indienen. Met uitzondering van de Presidential Awards, welke gekozen wordt door de Landelijk Voorzitter van JCI Nederland.

Waar en wanneer moeten de nominaties ingediend worden?

 • De deadline voor het indienen van de Most Outstanding Local Organization Award, Best Inter-organization Collaboration Project Award en Best Local Growth & Development Program Award dossiers is op zaterdag 22 oktober 2022 om 23:59 uur.
 • De deadline voor het indienen van de overige Awards wordt nader bekend gemaakt.
 • Het dossier/ invulformulier mag per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe verloopt de verkiezing?

 • De jury* kiest uit de inzendingen per categorie een top drie. 
 • Wanneer er in een categorie minder dan drie inzendingen zijn, dan zal de Award niet worden uitgereikt, maar krijgen de inzendingen een eervolle vermelding.
 • De overige Awards worden uitgereikt op een nader te bepalen moment. 

*Jury – De jury bestaat uit de Immediate Past President van JCI Nederland (in 2020 de National President) en 4 tot 6 Kamerafgevaardigden. Kamers ook juryleden voor de Awards afvaardigen. Per Kamer kan er één lid worden afgevaardigd.