CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4544 - JCI Nederland.jpg

Insights profielen blijven we aanbieden uiteraard! Maar er kan veel meer met Insights! Het profiel in je hand, vol goede ideeën stap je het overleg met je commissie in. En dan? Hoe benut je samen elkaars talenten? Hoe help je een teamgenoot om zijn ontwikkelpunten op te pakken? Waar liggen jullie sterke punten en valkuilen als team? Verhoog de effectiviteit van jullie team met Insights Discovery!

De volgende sessies kun je boeken:

Insights & Teameffectiviteit

Binnen JCI en tijdens ons werk functioneren we veel in teams. Samenwerken in een team gaat niet altijd even soepel en teamleden kunnen teleurgesteld raken in bijvoorbeeld de productiviteit van het team of de onderlinge samenwerking. Wat maakt een team nu een effectief team? Wat kan een team doen om effectiever te worden?

Tijdens deze sessie kijken we naar de definitie voor teameffectiviteit en leggen daarbij de link met Insights. 

Onderwerpen die aan bod komen zijn: 

  • Hoe staat het team er nu voor? 
  • Hoe hebben de individuen plek in het team? 
  • Wat zijn de kwaliteiten en beperkingen van het team? 
  • Wat moet het team bereiken?

De deelnemers gaan op een actieve manier aan de slag om inzicht te ontwikkelen in de huidige staat van het team en zetten de eerste stappen naar een effectievere samenwerking.

Doorlezen? De 5 frustraties van teamwork van Patrick Lencioni is een aanrader!

Insights & Besturen

Wil je na een Dutch Academy je verder verdiepen met Insights? Of juist na jouw persoonlijke terugkoppeling?! Wil je verder kijken en groeien en weten hoe je deze methode kunt gebruiken in communicatie en samenwerking met anderen? De opzet van deze workshop zal altijd maatwerk zijn. 
 
We kunnen dieper ingaan op de manieren hoe je Insights Discovery kunt gebruiken. Voor jezelf om bewuster je eigen gedrag te begrijpen, maar vooral om nog beter de communicatie stijlen van anderen te herkennen en te leren afstemmen. Het helpt je in efficiënt en effectief te communiceren en samen te werken.
 
Hoogstwaarschijnlijk heb jij / hebben jullie concrete vraagstukken. Met deze verdieping-sessie helpen we de vertaalslag te maken naar jouw praktijk! Vertel; waar kunnen we mee helpen? 

Insights en Besturen - Terugblik en Vooruitkijken

Je bent alweer halverwege. Mooie plannen gemaakt aan het begin van het jaar en in de tiende versnelling als bestuur of Kamer aan de slag gegaan. Welke successen heb je tot nu toe behaald en waar moet je nog een beetje gas geven? Waar waren jullie als bestuur of Kamer een effectief team? Waar zat de Kamer in een goede flow en waar hadden jullie wel wat meer flow kunnen gebruiken? De kleurenprofielen van Insights bieden mooie handvatten voor reflectie, zeker als je nog een half jaar te gaan hebt! Hoe kun je als team een nog sterkere prestatie neerzetten? Welke rol speelt de sfeer in het team? En denkt iedereen daar hetzelfde over? Voelt iedereen diezelfde energie? Aan de hand van een paar leuke oefeningen biedt deze sessie mogelijkheden om je persoonlijke profiel te linken aan de teamprestatie om ook de tweede helft van het jaar rood, blauw, geel of groen succes te hebben!

Insights & Stress

'So much to do in so little time'. Herkenbaar?

Naast een drukke baan, een partner en misschien zelfs een gezin ben je ook nog eens actief lid van JCI waar je samen met anderen allerlei projecten ten uitvoer brengt. Dat brengt ongetwijfeld de nodige stress met zich mee. En dat is goed want stress hebben we nodig om optimaal te kunnen presteren, maar een overmaat aan spanning maakt ons ziek.

In deze sessie leer je je eigen stresspatroon te herkennen: voor welke stressfactoren ben jij gevoelig en aan welk stressgedrag herken je dit? En hoe beïnvloeden teamleden elkaar wanneer stress wordt ervaren? De kleurendynamica van Insights Discovery helpt je om stress tijdig te signaleren en geeft je aanknopingspunten om je eigen stress te managen of een remedie te bedenken voor de stress van een ander. Blijf uit de stress en in je kracht zodat je met plezier samen de gewenste resultaten bereikt.

Na het volgen van deze sessie hebben deelnemers inzicht in hun eigen stressgedrag en stressfactoren vanuit hun Insights Discovery-profiel. Daarnaast hebben zij inzicht in het stressgedrag van anderen en factoren die dat kunnen beïnvloeden. Hierdoor kunnen zij effectiever zijn in het omgaan met stress.

Deze sessie is uiterst leerzaam voor Kamers, teams of besturen die met elkaar een project uitvoeren waar de nodige spanning bij komt kijken.

Insights & Conflictmanagement

Afhaken, het gevecht aangaan, willen winnen, de harmonie behouden, heel druk doen, angstig worden, alles weggeven, kalm blijven, gevoel tonen of gevoelloos blijven… Allemaal gedragingen die je kunt zien wanneer er een conflict is.

Aangezien wij als JCI-leden veel en intensief samenwerken, kunnen er ook conflicten ontstaan. Dat is niet erg want “zonder wrijving geen glans”; alleen dienen deze voor de effectiviteit van de kamer ook weer opgelost te worden.

Tijdens deze sessie leren de deelnemers op een hele interactieve en soms ook confronterende manier wat een conflict is, hoe die ontstaat, hoe deze opgelost kan worden en vooral hoe je zelf in een conflict staat (daarbij wordt Insights Discovery als leidraad gebruikt).

Na het volgen van deze sessie hebben deelnemers inzicht in hun eigen manier van conflicten aangaan en oplossen in relatie tot die van anderen. Daarnaast hebben zij inzicht in de eigen rol vanuit het persoonlijke Insights Discovery-profiel en die van anderen in conflicten. Hierdoor kunnen zij effectiever zijn in het aangaan van conflicten (binnen en buiten JCI).

De sessie kan ook op maat gemaakt worden voor een kamer die een conflict heeft en die opgelost wil zien.

Insights & Leiderschap

‘Leiderschap’ blijft een woord waar boeken vol over geschreven zijn, onderzoeken genoeg over zijn en waar grote mythes over bestaan. Lang is men al op zoek naar de heilige graal: welk leiderschap of welke leiderschapsstijl is nu de beste…

Daar is geen sluitend antwoord op. Voor elk mooi voorbeeld van de ene stijl, is een ander voorbeeld van de tegenoverliggende stijl te bedenken. Hoe zit dat dan precies? Wat is leiderschap nu en hoe zet je dat zo effectief mogelijk in?

Tijdens deze sessie kijken we naar de definitie van leiderschap, elementen daaruit en leggen we direct de link met Insights. Van daaruit kunnen we heel mooi kijken naar jouw persoonlijke stijl en misschien zelfs de effectiviteit van het bestuur of de kamer.

Na het volgen van deze sessie hebben deelnemers inzicht in hun eigen leiderschapsstijl en de effectieve en minder effectieve kanten daarvan. Daarnaast hebben zij inzicht in leiderschap in het algemeen en hebben voorbeelden van hoe ze hun eigen stijl effectief kunnen combineren met die uit hun team (binnen en buiten JCI).

De sessie kan ook op maat gemaakt worden voor een bestuur of een Kamer die een specifieke vraag heeft / case wil bespreken.

Interesse?

Laat je informeren of begeleiden door een van onze ervaren Insight Practitioners! Neem vandaag nog Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op! 

Of boek hier direct je training