CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4584 - JCI Nederland.jpg

In September 2015 zijn 193 landen de 17 Global Goals for Sustainable Development, of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, overeengekomen. Wanneer deze doelen behaald zijn, betekent dat een einde van extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.

De Global Goals

JCI en de Global Goals

Sinds 2004 heeft JCI zich gecommitteerd aan het behalen van de Milennium Doelen. In 2015 heeft JCI zich officieel gecommitteerd aan de Global Goals for Sustainable Development, de nieuwe set van 17 doelen met een tijdslimiet.

Waarom zet JCI zich in voor de Sustainable Development Goals?

Wij leven met zijn allen bij elkaar op één aarde, wanneer er iets met de aarde gebeurd raakt dat ons allemaal. De SDG’s zijn de eerste mondiale agenda waarin 193 landen met elkaar zijn overeengekomen om verandering te creëren voor een betere wereld.

De SDG’s raken iedereen, ook jij bent een onderdeel van de doelen. De kleding die je koopt komt grotendeels uit het buitenland, landen zoals Bangladesh, India of Ethiopië. Door jouw overhemd of jurk ben je verbonden met werkomstandigheden die zich daar afspelen; de hoeveelheid water die er wordt gebruikt en vervuild tijdens de productie, hoe duurzaam de katoen verbouwd wordt en het loon dat de arbeider krijgt voor zijn werkzaamheden. Dat geldt voor heel veel van de spullen die je koopt en gebruikt. Ook de uitlaatgassen die onze auto’s uitstootten zorgen voor meer droogte of meer regen in andere landen, evenals de hoeveelheid vlees die wij consumeren. Door jouw keuzes en acties draag jij bij aan het behalen van de SDG’s.

De leden van JCI zijn jonge, ondernemende mensen die werkzaam zijn in alle sectoren van de maatschappij en daarmee heeft JCI het potentieel om inspiratie, bewustwording en actie te creëren voor de doelen.

Welke acties neemt JCI?

De 100 lokale kamers binnen JCI Nederland en de meer dan 5000 lokale kamers wereldwijd organiseren diverse projecten en activiteiten om een impact te maken op de SDG’s. Dit varieert van ondernemersevents tot aan lokale braderieën en van fundraisers ten behoeve van, bijvoorbeeld partners NSGK en de Linda Foundation, tot aan grote bewustwording campagnes als Peace is Possible.
Mede door gebruik te maken van het Active Citizen Framework probeert JCI te zorgen voor duurzame oplossingen op lokale uitdagingen.

Organiseer een SDG event met je kamer

JCI Nederland stimuleert alle lokale kamers om projecten en events op te starten ten behoeve van de SDG’s. Samen met je kamer zorg jij voor inspiratie, bewustwording en actie voor de Global Goals. Om de doelen te bereiken in 2030 hebben we kennis, inzet en momentum nodig, in elke hoek van Nederland. Om dit te bereiken dagen we jou uit om een impactproject, een inspiratieavond, een SDG Business Booster etc. in jouw regio te organiseren. Elke verandering biedt kansen, zorg dat jij de verandering inzet en pak die kansen. 

Samenwerken aan de doelen

Samen bereiken we meer dan alleen! JCI werkt graag samen met andere partners aan het behalen van de Global Goals. Zo werken wij al samen met diverse Nederlandse partners en nog vele Internationale partners. Neem contact met ons op als je wil samenwerken met JCI Nederland of één van de 100 lokale kamers in Nederland.

We horen graag van je, neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer inspiratie op doen over de SDG’s?

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor de Global Goals wat prachtige kansen oplevert en mooie resultaten oplevert. In Nederland vind je meer informatie op www.sdgnederland.nl.

Wereldwijd is er de website www.globalgoals.org waar je diverse materialen, video’s en acties vindt waarop je kunt aanhaken. Zoals deze video: