CvA JCI Nederland in studio First Impression audiovisueel.jpg

JCI presents: het Wereldhandelsspel

Op de beursvloer is waar het gebeurt: onderhandelen, communiceren, samenwerken en meer! 

 

Wat is het?

Het Wereldhandelsspel is een managementgame/live action bordspel. Het spel is ontwikkeld in samenwerking met Professor Tinbergen van de Erasmus Universiteit Rotterdam én eigendom van JCI Nederland!

 

Hoe werkt het?

In het spel staat de wereldhandel tussen 12 landen centraal. Deze landen worden door de deelnemers vertegenwoordigd. 

In een aantal rondes handelen de landen met elkaar. Ieder land heeft als taak zijn arbeiders aan het werk te houden, zijn bevolking te kleden, te voeden en te voorzien van auto’s, energie en toerisme. In elke ronde wordt een hoeveelheid grondstoffen verhandeld die ervoor moet zorgen dat de landen aan hun behoefte kunnen gaan voldoen. Het doel is een welvarend land te worden.

Hoe loopt het af met de armere landen, kunnen zij ook winnen? Wat gebeurt er met landen die uitsluitend olie produceren? Kan Europa wel aan de vraag naar consumptieartikelen voldoen? Hebben landen met veel arbeidskrachten daar nu voordeel van of niet? Lonen de investeringen als de grondstoffen door gebrek aan arbeid niet kunnen worden omgezet?

Kortom, een uitdaging die borg staat voor veel plezier en gespreksstof en kan leiden tot nieuwe inzichten. 

 

Hoe gebruik je het en wat levert het op?

Kamers die het Wereldhandelsspel in hun bezit hebben, verkopen doorgaans een speelmiddag aan bedrijven of organisaties die op zoek zijn naar een personeelsuitje of managementtraining. Het spel is hier uitermate geschikt voor, omdat het vaardigheden traint en tot nieuwe inzichten leidt. Doorgaans geldt dat de helft van het bedrag gestort wordt aan een goed doel naar keuze van de organisatie. De andere helft van komt ten behoeve van jouw Kamer. Ideaal dus voor Kamers die wel wat inkomsten kunnen gebruiken!

Daarnaast kan het spel ingezet worden als onderdeel van een sponsorcontract of ten behoeve van ledenwerving. 

 

Gameleaders

Een spelsessie wordt altijd begeleid door zogeheten ‘gameleaders’. Dit zijn kamerleden die een eendaagse training hebben gevolgd om het spel te kunnen leiden. Iedereen kan gameleader worden en het is hartstikke leuk! Ook als jouw kamer (nog) geen spel heeft, kan je de training volgen. 

Gameleaderschip staat goed op je CV en kan helpen bij het oefenen van public speaking.

Meld je aan via de website: https://mijn.jci.nl/trainingen/gameleaderstraining 

 

Aanschaf van het Wereldhandelsspel 

Het spel aanschaffen is een eenmalige investering.  Deze investering is snel terugverdiend als je het spel een aantal keer verkocht hebt. 

 

Graag komen we met je in contact als je meer informatie wenst over de aanschaf van het spel of als je andere vragen hebt. Neem gerust contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..