CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4584 - JCI Nederland.jpg

De trainingen die onder dit hoofdstuk vallen zijn veelal Nederlands product of een Nederlandse afgeleide van een internationaal concept. Het zijn trainingen die landelijk worden georganiseerd.

De volgende trainingen maken deel uit van de Overige individuele trainingen:

Deze trainingen zijn toegankelijk voor leden die een actieve bijdrage leveren aan JCI.

Dutch Academy

De Dutch Academy is hét leiderschapsweekend van JCI Nederland en biedt individuele leden de mogelijkheid om in JCI-context hun leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen en daar ook buiten JCI van te profiteren. Het persoonlijk leiderschapsprogramma van de Dutch Academy wordt ondersteund door Insights Discovery®. De deelnemers leren over de achtergronden van, en besturen en besluiten binnen JCI.

Het leiderschapsweekend duurt drie dagen en bevat verschillende onderdelen waaronder een outdoorprogramma. Vijf maanden later is er een volledig verzorgde terugkomdag.

Tijdens de Dutch Academy word je klaargestoomd voor het komende JCI-bestuursjaar. Je leert verschillende vaardigheden waar je mee te maken zult krijgen als je leiding geeft aan een groep. Naast drie intensieve en inspirerende dagen vol interactie, kom je leden uit het hele land tegen en is het bovendien ontzettend leuk! De lessen die je leert zijn nuttig binnen én buiten JCI.

Meer informatie over de Dutch Academy vind je hier.

Gameleaderstraining (GLT)

De GLT is een 1daagse training waarin je leert het Wereldhandelsspel te begeleiden. Vaardigheden die je tijdens de training oefent zijn onder meer verkopen, presenteren, kennis over brengen, overtuigen en conflict hanteren. Het Wereldhandelsspel wordt vaak aangeboden aan het bedrijfsleven en de opbrengst ervan kun je besteden aan een goede doel of aan de ontwikkeling van je Kamer. Tijdens de training wordt het spel gespeeld, leer je alle aspecten van het spelleiderschap en krijg je de kans zelf te oefenen.

Na het volgen van deze training kun je zelfstandig het Wereldhandelsspel leiden, daarmee geld ophalen voor je Kamer en een leuke avond verzorgen. Daarnaast doe je ervaring op met verkopen, presenteren, kennis overbrengen, overtuigen en onderhandelen. Gameleaders worden vaak gevraagd om bij andere Kamers het spel te leiden.

De Gameleaderstraining (GLT) is een training die landelijk wordt aangeboden voor individuele leden van JCI. Het is een volledige dag training waarin je niet alleen het spel leert leiden, maar waarin je het ook zelf speelt.

Meer informatie over de Gameleaderstraining vind je hier.

Wil jij deelnemen aan deze training? Kijk in de agenda van JCI Nederland of van JCI International of er al een training gepland is. Staat er geen training open? Maak dan je interesse kenbaar bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Jouw naam wordt op een maillijst geplaatst die actief wordt benaderd zodra een nieuwe datum bekend is.

Basics for JCI Trainers

Basics for JCI Trainers is een traject van een heel weekend waarin je leert over de leerstijlen van volwassenen en het leerproces dat zij doormaken. Tevens krijg je inzicht in welke rol je als trainer hebt en welke werkvormen je kunt gebruiken. Dit weekend is de ideale cursus voor leden die willen leren hoe ze een volwassene een nieuwe vaardigheid aanleren.

In deze training komt het credo van JCI ‘learning by doing’ volledig tot zijn recht: als je na deze training aan de slag gaat als trainer, faciliteer je de groei van anderen, terwijl je aan je eigen ontwikkeling werkt.

Basics for JCI Trainers is een traject van een weekend, twee avonden en een afsluitend assessment. Het gehele traject is verplicht als je JCI trainer wilt worden. Ben je al professioneel trainer en wil je ook graag trainer worden bij JCI, dan is een verkort traject mogelijk. Neem hiervoor contact op met het team Training en Development via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktische informatie:

  • Minimum aantal deelnemers: 12 
  • Maximum aantal deelnemers: 16 
  • Kosten: rond de € 400, - inclusief 2 overnachtingen (gedeelde kamer), ontbijtbuffet op zaterdag en zondag, lunchbuffet op zaterdag en zondag, diner op vrijdag, zaterdag en zondag, dagelijks onbeperkt koffie, thee en water, meerdere snacks en fruit. 
  • Tijd: 3 dagen
  • Gepland op: Vrijdag 3 mei 15.00 t/m zondag 5 mei 19.00 uur. 
  • Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Pad met stappen tot JCI trainer zie afbeelding.