CvA JCI Nederland in studio First Impression audiovisueel.jpg

Heb jij altijd al de ambitie gehad om trainer te worden? Of wil je gewoon leren beter te presenteren, voor de groep te staan, voet bij stuk te houden? Wil je handvatten aangereikt krijgen hoe je meer impact kunt maken in je lokale community? Wil je de principes en dynamieken begrijpen van gezond management, weten hoe je je netwerk kunt ombouwen in langdurige, productieve en betrouwbare relaties?

Team Training & Coaching biedt een mooi programma aan (internationale) trainingen aan om kennis op te doen, vaardigheden aan te leren of jezelf te ontwikkelen tot JCI trainer. Deze trainingen zijn open trainingen, en ieder individueel JCI-lid kan zich hiervoor inschrijven.

Een aantal van deze trainingen zijn zogeheten ‘Official’ of ‘Recommended’ Courses, wat betekent dat ze ontwikkeld zijn door de internationale organisatie. Registratie voor deze trainingen vindt dan ook plaats op het internationale platform www.jci.cc.

Door het volgen van de Recommended Courses werk je aan je individuele vaardigheden, waarmee je ook je lokale organisatie/Kamer kunt versterken. De Official Courses geven je handvatten om de missie, visie en waarden van JCI te verkennen en hier invulling aan te geven.

Na het volgen van de trainingen ga je niet alleen naar huis met datgene wat je geleerd hebt; tijdens deze dagen ontmoet je ook mensen uit verschillende Kamers. Ieder jaar zijn er diverse kansen om te leren, te netwerken en mooie ervaringen te delen.

Lijkt het jou leuk om zelf trainingen te geven binnen JCI? Dan is het volgen van een aantal van deze trajecten verplicht.

Official Courses

Official Courses zijn internationaal ontwikkelde trainingen. Leden doen tijdens deze trainingen kennis en vaardigheden op die essentieel zijn voor het begrijpen en het invulling geven aan de missie, de visie en de waarden van JCI.

De volgende trainingen maken deel uit van de Official Courses:

 • JCI Achieve
 • JCI Admin
 • JCI Impact

De Official Courses zijn toegankelijk voor leden én oud-leden die een actieve bijdrage leveren aan JCI.

Meer informatie over deze trainingen

Recommended Courses

Recommended Courses zijn internationaal ontwikkelde trainingen. Leden doen tijdens deze trainingen kennis en vaardigheden op die zij kunnen gebruiken bij het leiden en versterken van de lokale organisatie.

De volgende trainingen maken deel uit van de Recommended Courses:

 • Effective Communications
 • Effective Leadership
 • Effective Meetings
 • Networking
 • Presenter
 • Social Responsibility

De Recommended Courses zijn toegankelijk voor leden én oud-leden die een actieve bijdrage leveren aan JCI.

Meer informatie over deze trainingen

Overige individuele trainingen

De trainingen die onder dit hoofdstuk vallen zijn veelal Nederlands product of een Nederlandse afgeleide van een internationaal concept. Het zijn trainingen die landelijk worden georganiseerd.

De volgende trainingen maken deel uit van de Overige individuele trainingen:

 • Dutch Academy (DA)
 • Gameleader Training (GLT)
 • Basics for JCI Trainers

Meer informatie over deze trainingen