Cva JCI Nederland vanuit studio in Tilburg 1.jpg

Het JCI Twinning programma gaat over samenwerkingsovereenkomsten tussen lokale kamers in verschillende regio’s of landen op vrijwillige wederzijdse basis.

Uitwisselingsbezoeken, ideeën doornemen, gezamenlijk projecten opstarten, werken aan een (business)relatie door bedrijven te bezoeken en/of elkaars cultuur leren kennen horen daarbij. Het potentieel bestaat uit ruim 6000 JCI-kamers die in 110 landen wereldwijd actief zijn! Doelstelling van twinning is om een sterkere positieve impact te realiseren vanuit samenwerking en het delen van ervaringen.

Twinning is een bewezen effectief middel om de internationale banden te bevorderen en te leren van verschillende culturen. Leden die aan twinning doen gebruiken hun vergaarde kennis en ervaringen om lokale projecten verder te versterken.

Hoe start je een twinning project?

Twinning begint vaak met een eerste contact en correspondentie tussen 2 of meerdere organisaties. De invulling is zoals beide kamers wensen, er zit geen minimum aantal bezoeken of duur van de twinning aan vast.

Handig is om een committee en een twinning officer binnen je kamer te starten die een selectie proces opstarten met de wensen en ideeën van de kamer met betrekking tot de twinning. In the Guide to twinning kan je meer informatie vinden over hoe je een twinning kan starten.

Wanneer twinning relaties met specifieke JCI chapters zijn gelegd en de voorwaarden zijn besproken, kan een twinningsovereenkomst worden getekend. Ook kan team Internationaal je kamer helpen bij het zoeken naar twinning kandidaten uit andere landen. Stuur een mail naar de contactpersonen van Team Internationaal met daarin je wensen over de twinningsrelatie. Op dit moment heeft JCI Nederland internationale twinningsovereenkomsten met Duitsland, België, Zwitserland en UK.

Houd JCI NL op de hoogte van jullie twinning ervaringen

Alle Nederlandse twinnings initiatieven (zowel lokaal als internationaal) zijn waardevol, daarom zijn we als team Internationaal ook graag op de hoogte van de inhoud van jouw twinningsrelatie. Geef daarom door met welke chapter jouw kamer een twinningsrelatie heeft en waar de focus ligt van jullie twinningsrelatie. Vertel ook andere kamers over jullie ervaringen door deze te delen in de nieuwsbrief. In de bijlage kan je een overzicht vinden van de twinningsrelaties die momenteel bij Team Internationaal bekend zijn.

Heb je vragen over twinning of zou je graag in contact komen met een kamer die ervaring heeft met twinning, neem dan contact op met Team Internationaal.