CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4584 - JCI Nederland.jpg

Al eens van het jongetje en de boom gehoord? Een boom verspert de weg en niemand kan er nog door... tot een jongetje besluit actie te ondernemen. Alleen kan dat jongetje dat uiteraard niet doen, maar hij inspireert wel anderen om ook iets te doen en al snel zijn er anderen die helpen tot er uiteindelijk genoeg mensen helpen om de boom te verplaatsen... Wat zijn de bomen in onze eigen samenleving? Wij kunnen het jongetje zijn dat de beweging (met anderen) op gang trekt en zo de weg vrij maken van bomen om tot 'positive change' te komen!
Bekijk hier hoe het jongetje anderen inspireert tot het verplaatsen van de boom.

ACF – Kort samengevat

Met behulp van het JCI Active Citizen Framework geloven we dat iedereen positieve verandering, ofwel impact, kan creëren. Het ACF helpt je in een paar simpele stappen om met partners in jouw omgeving te komen tot duurzame oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen die samenlevingen overal ter wereld tegenkomen. Team Community presenteert hieronder de 5 stappen in de vorm van een diamant.

Shine bright like a diamond

Onderstaand stappenplan wijst jouw Kamer de weg om te komen tot impact!

  1. Inventariseer maatschappelijke problemen in jouw omgeving en onderzoek wat de oorzaak hiervan is.
  2. Bedenk een gezamelijke en duurzame oplossing
  3. Zoek (samen met) relevante partners in verschillende sectoren om deze oplossing samen te realiseren.
  4. Schrijf een projectplan met concreet afspraken, meetresultaten en acties en voer het project uit: Shine bright like a diamond
  5. Evalueer (samen met de partners) de impact van het project op de omgeving aan de hand van de gestelde doelen en behaalde resultaten.

 

 

Wil je met je kamer aan de slag gaan met dit stappenplan? Klik dan hier voor de checklist die je op weg helpt met elk van de 5 stappen.

Neem bij vragen over het ACF of de Diamant contact op met MT Impact. Op www.jci.cc vind je veel meer informatie over het ACF (Engelstalig) met tal van aanvullend materiaal, video's, handleidingen en nog veel meer.