CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4544 - JCI Nederland.jpg

Op de JCI European Know-How Transfer in Brussel, België, hebben JCI-leden de mogelijkheid om direct te communiceren met ambtenaren en leden van het Europees Parlement (EP) en de Europese Commissie. Leg persoonlijke contacten en verhoog het wederzijds begrip tussen politici, het bedrijfsleven en de maatschappij.

Er zijn keynote sprekers van de Europese Commissie, alsmede hooggeplaatste politici van het Europees Parlement, die hun visie op Europese kwesties met jullie willen delen. Denk bijvoorbeeld aan de Europese Economische Crisis of Jeugdwerkloosheid.

Algemene informatie

De JCI European Know-How Transfer is een uitwisselingsprogramma tussen jonge actieve burgers - JCI-leden - en de leden van het Europees Parlement (MEP) en de Europese Commissie. Het project maakt het JCI-leden mogelijk om deel te nemen aan de Europese besluitvorming en legt een verbinding tussen de politiek en de maatschappij. Het geeft de leden van het Europees Parlement de mogelijkheid om in contact te komen met jonge actieve burgers en entrepreneurs. Alle deelnemers delen hun gedachten over lokale-, nationale- en internationale uitdagingen en mogelijke oplossingen.

Werkwijze

De eerste dag staat in het teken van workshops en intern netwerken. Dit is ook een uitgelezen moment om je ideeën te ventileren en te spiegelen. De tweede dag speelt zich af in de Europese Commissie met afgevaardigden en keynotes om te discussiëren over relevante zaken waar de verschillende landen tegenaan lopen.

Gedurende de dagen 3-5 gaat elk lid "zijn” of “haar" parlementariër van het Europees Parlement schaduwen tijdens een werkdag. Hierin wordt een proactieve houding en meedenken vaak erg gewaardeerd.

Neem een kijkje op www.europarl.europa.eu en bekijk Europarlementariërs die je zou willen volgen. Kijk ook eens op de agenda van de verschillende commissies om erachter te komen welke onderwerpen je interesseren en welke commissies je wilt ontmoeten tijdens je dagen aan het parlement.

Interesse om deel te nemen aan deze gave en unieke ervaring? Neem dan contact op met Team International.

Data

Meer informatie over het aankomende evenement kan je vinden in de agenda op Mijn JCI.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina.