CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4544 - JCI Nederland.jpg

Wij gaan voor lokale impact

Wij organiseren fantastische projecten die gemeenschappen in beweging zetten en verandering bewerkstelligen. Hoe blijven we dat doen? We onderzoeken de grootste behoeften en diepere oorzaken; we ontwerpen duurzame oplossingen samen met andere partijen om gezamenlijk actie te ondernemen, want met elkaar bereiken we de beste resultaten.

Gebruik het Active Citizen Framework!
Dit is een krachtig proces om uitdagingen in de gemeenschap te transformeren in kansen voor empowerment, ontwikkeling en duurzame impact.

JCI en de Global Goals

JCI is toegewijd in het creëren van een positieve verandering in de maatschappij. Wereldwijd zetten we ons als partner van de VN in om de Global Goals voor Sustainable Development te bereiken. Deze 17 ambitieuze doelstellingen zijn gericht op het beëindigen van extreme armoede, het verminderen van ongelijkheid en het bestrijden van klimaatverandering. Door het harde werken van onze leden en de projecten die wij samen organiseren, zorgen we ervoor dat het behalen van deze agenda in 2030 project voor project dichterbij komt.

Ga naar globalgoals.org voor meer informatie, materialen en inspiratie over de Global Goals.

Onze roadmap voor lokale impact

Wordt ook een Active Citizen

JCI Impact is een training voor leden die actieve burgers willen worden en langdurige positieve veranderingen in hun gemeenschap willen creëren.

Tijdens deze training krijg je handvatten aangereikt om aan de slag te gaan met het Active Citizen Framework. Je leert om het probleem achter het probleem te achterhalen en zo op zoek te gaan naar een oplossing die werkelijk impact heeft in jouw lokale maatschappij. Je leert de werkelijke oorzaken aan te pakken en niet alleen de gevolgen te bestrijden. JCI Impact is een informatieve training die het bewustzijn over Active Citizenship vergroot en handvatten aanreikt om (lokale) impact te maken.

Nooit te oud om te leren

JCI richt zich op het creëren en faciliteren van ontwikkelingsmogelijkheden voor leden en de groepen waarin de leden samenwerken. Ons doel is actuele en prikkelende kansen te bieden die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling en zorgen voor goede onderlinge samenwerking tussen leden en Kamers.

Coaching Kamerbesturen
One year to lead! Elk jaar is een nieuwe groep enthousiastelingen de drijvende kracht achter een Kamer. Hoe succesvol dat is, hangt deels af van de samenwerking tussen de bestuursleden. Tijdens de coaching voor Karmerbesturen leren de bestuurders elkaar beter kennen en wordt er ingegaan op de groepsdynamiek, zodat het bestuur groeit als groep.

Kamertrainingen
Wil jij jezelf blijven ontwikkelen? JCI Nederland biedt een diversiteit aan trainingen waarbij de ontwikkeling van haar leden centraal staat. Met de JCI Kamertrainingen leer je elkaar beter kennen en ontwikkel je kennis om een succesvol teamlid te kunnen zijn.

Organiseer een SDG-event

Samen met je Kamer zorg jij voor inspiratie, bewustwording en actie voor de Global Goals. Om de doelen te bereiken in 2030 hebben we kennis, inzet en momentum nodig, in elke hoek van Nederland.

Om dit te bereiken dagen we jou uit om een impactproject, een inspiratieavond, een SDG Business Booster of een ander interessante bijeenkomst in jouw regio te organiseren.

Elke verandering biedt kansen! Zorg dat jij de verandering inzet en pak die kansen. Vraag nu je startsubsidie aan en zet je community in beweging! Op jci.nl/globalgoals vind je alle informatie en voorwaarden.

JCI trainer worden?

Wist je dat mensen op verschillende manieren leren? Wat voor de een werkt, vindt de ander onvoldoende. Daarom is de vraag: 'hoe kun je jouw boodschap beter uitdragen, zodat het beklijft?' Als JCI trainer leer je jouw boodschap in de juiste vorm presenteren.

Lijkt jou dit interressant? Volg dan Basics for JCI Trainers en wordt in een weekend klaar klaargestoomd voor het trainerschap.

De Peace is Possible campagne mobiliseert jonge mensen om in actie te komen en zich te committeren aan blijvende wereldvrede. Dit is een wereldwijde campagne die zich richt op het verbinden van gelijkgestemde mensen en organisaties vanuit alle sectoren van de maatschappij en in actie te komen voor vrede.

JCI zet zich hiermee in om coalities te vormen die een gezamenlijke definitie van vrede omarmen:

'Vrede is het vermogen om verschillen in onze diverse wereldwijde gemeenschap te respecteren, daarmee grenzen overstijgend. Vrede verzekerd menselijke waardigheid en garandeert dat de mensheid behouden blijft voor toekomstige generaties. Het is niet enkel de absentie van conflict, maar ook het zegevieren van gerechtigheid'

Help mee in de bewustwording dat vrede mogelijk is als we elkaars verschillen maar respecteren. Kom ook in actie op:

www.peaceispossible.cc

Aanhaken op impactvolle projecten

TOYP
Zet jouw kandidaat voor deze unieke wereldwijde verkiezing in de spotlight. Het 'Ten Outstanding Young Persons of The World Programma' zet veel belovende young professionals, die een unieke bijdrage leveren aan positieve verandering, in het zonnetje. Help mee om dit programma te promoten en nomineer jouw kandidaat. toyp.jci.cc

1000 Kansen
Zet je met jouw Kamer en andere Kamers uit je regio in voor (jeugd-)werkloosheid. Help mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan middels dit training- en netwerkprogramma. Vele Kamers zijn je voorgegaan met diverse varianten. 

World Trade Game
Dit unieke, interactieve spel, dat JCI heeft ontwikkeld in samenwerking met professor Tinbergen van de Erasmus Universiteit, simuleert de wereldhandel en haar uitdagingen. Speel het met je Kamer of bedrijf tijdens een ledenborrel of managementtraining en je komt tot nieuwe inzichten, plezier en veel gespreksstof. 

World Cleanup Day
Doe op 19 september 2020 samen met je Kamer, bedrijf, sportclub, vrienden en familie mee aan de grootste gezamenlijke wereldwijde actie! Met elkaar kunnen we afval in kaart brengen en opruimenen zorgen we zo voor een gigantische impact. jci.nl/worldcleanupday

De Dutch Academy stoomt inkomende Kamerbesturen klaar voor een succesvol bestuursjaar. In het weekend wordt er gekeken naar persoonlijke ontwikkeling, het groepsproces en de formule voor groepssucces. De (on) geschreven regels van JCI worden je bijgebracht en je wordt gevoed met de waarden van de organisatie.

Wij helpen impact zichtbaar te maken

Gave projecten verdienen zichtbaarheid! Binnen JCI. maar ook ver daarbuiten. Bijvoorbeeld binnen jullie eigen community, plaats of regio. Om Kamers hierbij te steunen, bieden wij een aantal tools en middelen.

#ditisjci
Je hebt 'm misschien al wel voorbij zien komen op de sociale media: #ditisjci. Deze hashtag is bedoeld om jouw JCI belevingen online te verbinden. Van Kameractiviteit tot Wereldcongres en van persoonlijke ervaring (een blog of vlog op JCI.nl) tot groepsfoto (op bijvoorbeeld instagram).

Nieuwsberichten
Leuk en interessant Kamernieuws delen we graag met andere JCI-ers. Dus organiseert jouw Kamer een gaaf evenement, hebben jullie impact gerealiseerd of wil je juist een oproep doen? Laat het weten aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wij zorgen dan dat het bericht op de website, in de agenda, de nieuwsbrief of misschien zelf wel in het MGZN terugkomt.

Agenda
Elke Kamer organiseert gave activiteiten en evenementen. Een groot deel daarvan staat ook open voor deelnemers buiten de betreffende Kamer. Wil jij heel JCI Nederland uitnodigen? Deel je evenement dan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; dan zorgen wij dat het op de website en in de JCI app komt te staan.

PR Toolkit
Kan jullie project wel wat extra (lokale) aandacht gebruiken? Lokale (en regionale) media kunnen jullie hierbij helpen. Maar hoe zorg je nu dat jullie activiteit in de krant komt? In de PR Toolkit vind je tips, trucs en formats om het jullie zo makkelijk mogelijk te maken.

Effectief vergaderen

Robert's Rules of Order Newly Revised, gewoonlijk Robert's Rules of Order (of Robert's Rules) genoemd, is de meest gebruikte handleiding voor parlementaire procedures in de Verenigde Staten en wordt dan ook wereldwijd door JCI erkend en toegepast.

Kort gezegd vormen deze regels richtlijnen voor effectief vergaderen. Aan de hand van erkende methoden (moties en amendementen) proberen we tot effectieve besluitvorming te komen. Deze regels worden ingezet tijdens CvA's, maar zijn voor Kamerbesturen ook toepasbaar tijdens ALV's. Op jci.nl/robertsrules vind je een korte samenvatting van Robert's rules of Order.

Elke maand organiseren Kamers en leden van JCI Nederland vele mooie projecten. Hier zijn we echt enorm trots op.

Daarom zetten we elke maand een project in het zonnetje. Vind jij dat jouw project deze ere-plaats verdient of wil je juist iemand (of een projectgroep of Kamer) met deze eretitel verrassen?

Dien dan na afloop van het project het Project van de Maand scrapbook in. Alle inzendingen dingen mee naar de Award die maandelijks wordt uitgereikt.

DLA up to date

JCI is een waardevol netwerk. Via de DLA kun je de gegevens van alle leden van de Kamers in Nederland vinden. Om de communicatie met alle leden optimaal te houden en jullie in staat te stellen elkaar goed te vinden, is het belangrijk dat de Kamerbesturen en alle leden de DLA goed bijhouden.

Check dus snel je profiel en vul deze aan waar nodig. De DLA is toegankelijk via onze website en daarnaast ook raad te plegen via de handige JCI-app!

Deel je ideeën
Heb je ideeën over hoe de DLA van nog meer waarde kan zijn en het JCI-netwerk kan versterken: deel je ideeën met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Waarde halen uit partnerships

Ben jij al bekend met de Partners van JCI? En weet je wat ze voor jou of jouw Kamer kunnen beteken? Hier vind je een overizcht van alle partners, met daarbij duidelijk omschreven wat hun bijdrage is en hoe je daar eventueel gebruik van kunt maken.

Wil jij in contact komen met de partners van JCI of heb je leads waaruit nieuwe partners kunnen ontstaan? Bekijk de pagina van Team CRM of neem contact met ons op voor al je partner gerelateerde vragen of suggesties via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontmoet elkaar op JCI events

Drie keer per jaar - tijdens het Collega van Afgevaardigden (CvA) of de Nationale Conventie (NC) - vindt de landelijke vergadering van JCI Nederland plaats. Tijdens deze vergaderingen brengt het federatiebestuur je op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de vereniging én horen we graag jouw mening.

Januari CvA
Op de derde zaterdag in januari komen leden van JCI Nederland samen voor het eerste CvA van het jaar. Tijdens dit CvA vindt de officiele bestuursoverdracht plaats en wordt de inkomend voorzitter ceremonieel geïnstalleerd.

Mei CvA
Eind mei (soms begin juni) komen de besturen en leden bij elkaar voor de tweede landelijke bijeenkomst. Tijdens de vergadering hebben Kamers de mogelijkheid om hun mening kenbaar te maken en hun invloed te laten gelden.

Nationale Conventie
Tijdens het eerste weekend van oktober genieten we een weekend lang van de Nationale Conventie. Een programma vol met vergaderingen, lezingen, workshops, netwerken en natuurlijk een gezellig feestje.

BIB/BAD
Traditiegetrouw worden aan het einde van het jaar, tijdens de Besturen Introductie Dag / Besturen Afscheids Dag (BID/BAD), de landelijke awards uitgereikt aan de Kamers en leden die de gaafste projecten hebben weten te realiseren of anderzijds erg verdienstelijk zijn geweest.

Regel bestuurszaken

Regels, richtlijnen & afspraken
JCI Nederland is een landelijke organisatie, waarvan Kamers deel uitmaken. JCI Nederland en de Kamers hebben statuten waarin allerlei bepalingen staan die de organisatie (JCI NL) verplicht stelt en die wettelijk verplicht zijn (en waarvan niet kan worden afgeweken).

In de statuten zijn de belangrijkste regels over de gang van zaken binnen de organisatie van JCI vastgelegd. Alle overige - met name praktische - zaken (die niet wettelijk zijn voorgeschreven) staan in het Huishoudelijk Reglement. Check regelmatig of deze nog overeenkomen met de werkelijkheid en zorg dat ze up-to-date en toegankelijk zijn voor alle leden.

Extra impuls bij ledenwerving

Heeft jouw Kamer minder dan 25 leden? Neem dan contact op met Team Membership Growth!

Ervaar het Internationale JCI netwerk

JCI biedt je de mogelijkheid om internationale contacten en ervaringen met andere culturen op te doen via verschillende internationale trainingen, area conferenties en het Wereldcongres of door het vervullen van internationale functies. Laat deze kans zeker niet onbenut!

Europese Conferentie
Elk jaar wordt in mei / juni - in een andere Europese stad - de Europese Conferentie (EC) georganiseerd. Centraal staat het officiële JCI programma met vergaderingen (nationaal voorzitters), trainingen en worskhops. Daar omheen worden bedrijfsbezoeken, toeristische uitstapjes, gastsprekers, trainingen, feestavonden en sportevenementen georganiseerd.

Global Partnership Summit
Eind juli / begin augustus vindt de JCI Global Partnership Summit (GPS) plaats in New York. Een unieke kans voor JCI-leden om meer te weten te komen over de samenwerking van JCI met de VN en de Sustainable Development Goals. Tijdens dit Summit kun je op internationaal niveau meedenken over welke doelen JCI in werking kan zetten.

Wereldcongres
Door JCI International wordt er elk jaar - in november - een Wereldcongres (WC) georganiseerd. Het WC is vergelijkbaar met een EC maar dan met leden wereldwijd. Een ongekende mogelijkheid om met JCI-ers wereldwijd in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.