Cva JCI Nederland vanuit studio in Tilburg 1.jpg

Beste JCI’er,

Geen kind zonder vriendjes. Dát is de missie van Stichting het Gehandicapte Kind. JCI en Stichting het Gehandicapte Kind slaan de komende jaren de handen ineen om concreet bij te dragen aan het realiseren van de ambities van het SamenSpeelAkkoord (www.samenspeelakkoord.nl). JCI Nederland heeft daarvoor een Samenspeelbelofte geformuleerd en zet zich van 2021-2024 met zoveel mogelijk leden en Kamers in voor dit mooie doel.

En jij kunt daar met jouw Kamer aan meedoen. Je vindt hier op welke manieren je dat kunt doen en welke tools je daarvoor kunt gebruiken!

Meer informatie in vind je in deze brief.

 

Samenspeeldag organiseren

De speeltuinbende maakt een overzicht waar samenspeeldagen zijn in Nederland voor kinderen met en zonder beperking. Hier zie je dus ook waar nog geen samenspeeldagen zijn. Wil jij met jouw Kamer een samenspeeldag organiseren of meehelpen met een geplande samenspeeldag van een speeltuin? Kijk dan op deze website en meld jouw middag aan.

 

Het verhaal van Jaydon

 

Kinderambassadeur Pauline stelt zich voor

 

Kinderambassadeur Huseyin over samen spelen

 

Hoe kun jij je met jouw kamer inzetten?

Download hier de infographic!

 

Handige data om op in te haken

 

Plusregeling

Toevoeging Plusregeling uit de infographic hierboven: als je in aanmerking wil komen voor de plusregeling moet je dit minimaal een maand van te voren aangeven/indienen bij Het Gehandicapte Kind.

 

 

Social kit

We snappen dat je als kamer al heel erg druk bent met het organiseren van een Samenspeeldag. We hebben daarom wat Canva templates klaargezet die jullie kunnen gebruiken op social media, bijvoorbeeld voor het aankondigen van je event. Je kunt hierbij de foto’s veranderen, de tekst wijzigen en het logo vervangen voor het logo van jullie kamer. Gebruik in jullie social post op Instagram de volgende hashtags: #geenkindzondervriendjes #gehandicaptkind #hetgehandicaptekind #samenspelen

 

Social aankondiging

Klik hier

 

 

Social herinnering

Klik hier

 

Social terugkijk

Klik hier