Cva JCI Nederland vanuit studio in Tilburg 1.jpg

Ik ben (toekomstig) lid van JCI Nederland, maar als iemand me vraagt wat ik daar allemaal mee kan doen en bereiken… dan kan ik het je eigenlijk niet precies vertellen.
Al die termen… EVP, Dutch Academy, JCI International, Fundraising, CvA, 1000kansen… het zal wel! Ik ben gewoon lid van mijn Kamer, niet meer en niet minder.

Ik ben nog (lang) geen 40… hoe haal ik ook in de komende jaren nog het maximale uit mijn lidmaatschap van JCI?

Voor wie

Deze training is geschikt voor kandidaat-leden of leden die korter dan 1-2 jaar lid zijn. Eventueel is de training ook geschikt voor Kamers die vooral lokaal actief zijn en die voorgelicht willen worden over wat er buiten de eigen Kamer te halen is. Is ook geschikt als regiotraining.

Wat kan ik na deze training?

 • Verspreiden van kennis over JCI: hoe zit de organisatie in elkaar en welke ontwikkelingsmogelijkheden zijn er voor de leden
 • Kennismaken met andere leden
 • Leden langer en actief lid laten zijn van JCI
 • Interne JCI branding (binnen JCI Nederland)

Korte omschrijving

Tijdens de workshop JC&I van JCI Nederland gaan we op interactieve wijze de verdieping opzoeken van jouw lidmaatschap in jouw Kamer, JCI Nederland en JCI op internationaal niveau.

We starten met het inventariseren van de mogelijkheden binnen JCI. We bespreken de keuzes die jij kan maken en gaan samen ontdekken wat voor gaafs er nog meer te doen is als lid, buiten wat je nu al doet. Daarmee haal je voor jezelf het maximale uit jouw lidmaatschap! Welk stappenplan maak jij voor jezelf voor de komende tijd binnen JCI?

Wat heb je daarbij nodig en wie gaat je op pad helpen? Het belooft een gezellige, interactieve avond te worden waarbij je jezelf maar ook je kamergenoten een stukje beter leert kennen!

Belangrijkste onderdelen:

 1. Waarom ben je lid van JCI? (wat kom je halen?)
 2. Wat biedt JCI?
 3. Wat heb jij JCI te bieden? (wat kom je brengen?)
 4. Formuleer je eigen doelstelling en actieplan. (wat wil je bereiken?)

Soort training

Kennistraining om wegwijs te worden binnen JCI.

Details training

 • Duur: 2 tot 3 uur
 • Deelnemers: min. 10 - max. 30
 • Presentatiemateriaal: beamer + projectiescherm + verlengsnoer met meerdere outlets | flip over met minimaal 12 vellen + gekleurde markers die schrijven | post-its
 • Opstelling: Bij voorkeur in U-opstelling met stoelen aan de buitenzijde en in de U-vorm voldoende ruimte om een oefening te doen waarbij de groep in tweeën worden gesplitst
 • Deze training is ook online beschikbaar

Meer informatie

Wil je meer weten over JCI? Dan kun je deelnemen aan lokale, regionale en (inter)nationale JCI-activiteiten en doorgaan met de dingen die jou energie geven en waar jij energie in wilt steken.

Aanmelden


Deze training boeken