Een opruimactie tegen zwerfafval in de buurt

World Cleanup Day Amstelland

Kamer: JCI Amstelland

Datum: 21-09-2019

Doelstelling: Impact project

Doelgroep: JCI-leden, Ouderen, Jongeren & Kinderen

Omvang: Regionale activiteit/project (samenwerking tussen meerdere Kamers)

Projectomschrijving

Een opruimactie tegen zwerfafval in de buurt. Een dozijn vrijwilligers was gemobiliseerd, door de wethouder geïnspireerd en zijn vervolgens de wijk ingetrokken. In Amstelveen werd, dankzij onze partner keepitcleanday.nl, op nog 5 plekken een actie gehouden. De gemeente en supportervanschoon sponsorden spullen en versnaperingen. Er waren 4 JCI-leden aanwezig en 14 vrijwilligers die via Nudge en omliggende sportverenigingen waren benaderd.

"We hebben 20 vuilniszakken zwerfafval van straat gehaald."

Impact

We hebben 20 vuilniszakken zwerfafval van straat gehaald, getagd in de Litterati app en deels gerecycled. Daarnaast hebben we weer nieuwe contacten gelegd voor volgende impact acties.

Foto impressie

Resultaat

  1. 20 zakken zwerfafval
  2. JCI naamsbekendheid
  3. Geholpen op nationaal niveau

Partnerships

-

In de media

-

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Amsterdam, Amstelveen e.o. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite