Een mooie impact voor een lokaal goed doel

VolckeRally

    

Kamer: JCI Volcke Rack

Datum: 16-09-2018

Doelstelling: Impact project

Doelgroep: JCI-leden, Jongeren & Kinderen, Anders: Iedereen die het leuk vindt om mee te rijden (open inschrijving)

Omvang: Lokale Kamer-activiteit

Projectomschrijving

Op zondag 16 september 2018 werd de 6e VolckeRally gereden! Deze autorally, die georganiseerd werd door JCI Volcke Rack en Kiwanis Mauritshof Moerdijk, heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen in Moerdijk naar buiten te krijgen en de gemeente te ontdekken en daarnaast een mooie opbrengst te realiseren voor het’ 50-dingenboek Gemeente Moerdijk’.

Het recordaantal van 28 deelnemende teams werd zondagochtend ontvangen met een lekker kopje koffie en een gebakje  bij Hotel De Borgh om daar de eerste uitleg te krijgen over het ochtenddeel van de Rally. Om 10.00 werden de auto’s om-en-om ‘weggeschoten’ voor de eerste puzzelrit; een tocht waarbij volgens het bolletje/pijltje-systeem onderweg antwoord moest worden gegeven op diverse vragen. Dit deel van de Rally leidde ons richting Zundert en Wernhout om te eindigen voor de lunch in Hoeven. Daar werd bij Boerderij de Walnoothoeve een lunch genuttigd, om vervolgens uitleg te krijgen over het middagdeel van de Rally.

De middagroute, met concrete routeaanwijzing op papier en vragen onderweg, werd gereden in omgeving St. Willebrord, Rucphen en Bosschenhoofd om uiteindelijk te eindigen bij Haven ’t Lamgat onderaan fietsbrug, de Lamgatsebrug.

Een super geslaagd en gezellig evenement met een mooie impact voor het  lokale goede doel, het ‘50-dingenboek Gemeente Moerdijk’.

"Dit jaar 28 deelnemende teams, een record!"

Impact

Met elkaar hebben we een mooie opbrengst gerealiseerd van € 1.000,- euro voor het ‘50-dingenboek Gemeente Moerdijk’.

Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk kinderen in gemeente Moerdijk naar buiten te krijgen en alle mooie en karakteristieke plekjes van gemeente Moerdijk te laten zien. Deze  staan allemaal in dit mooie boekje. In de eigen omgeving is zoveel te ontdekken!

Foto impressie

Resultaat

  1. Een mooie opbrengst van € 1.000,- euro voor het ‘50-dingenboek Gemeente Moerdijk’.
  2. Een recordaantal van 28 deelnemende teams die samen Moerdijk hebben ontdekt.
  3. Super enthousiaste mensen van het goede doel dat basisschoolkinderen meer willen laten zien en doen in de gemeente Moerdijk.
  4. Goede ervaringen in het samenwerken met een andere service-club

Partnerships

Kiwanis Mauritshof Moerdijk

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Moerdijk en omgeving. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite