Veilig en betaalbaar drinkwater wereldwijd

Duckrace JCI Volcke Rack

 

Kamer: JCI Volcke Rack

Datum: 16-06-2018

Doelstelling: Impact project, Een (inter)nationaal evenement of sociale, fun of netwerkactiviteit

Doelgroep: JCI-leden, Ouderen, Jongeren & Kinderen Bezoekers van Waterfestijn ‘n bietje Koekoek aan de waterkant

Omvang: Lokale Kamer-activiteit

Projectomschrijving

JCI Volcke Rack heeft zaterdag 16 juni 2018 een Duckrace georganiseerd tijdens het waterfestijn 'n Bietje Koekoek aan de waterkant in Zevenbergen. 5.000 knalgele eendjes streden om prijzen in de categorieën ter land, ter zee en in de lucht. Met deze Duckrace is geld ingezameld voor Stichting Elemental Water Foundation, die als doel heeft om veilig en betaalbaar drinkwater wereldwijd mogelijk te maken.

Warming up
In de vroege zaterdagochtend start de warming up van de race. Leden van JCI hesen zich in knalgele eendenpakken om zo veel mogelijk eendjes aan de start van de race te krijgen. Ieder eendje is voorzien van een uniek startnummer en de eendjes die als eerste de finish bereiken, slepen de mooie prijzen in de wacht. Ook via de onlineverkoop zijn vele eendjes geadopteerd door mensen.

Race
Eindelijk is het zo ver! De laatste eendjes zijn verkocht, de racelijnen ​liggen klaar en 5.000 eendjes worden de lucht ingetakeld om vanaf het schip Hendrika van de waterscouting Matthijs Heldt Groep het water in te duiken.

Om de eendjes een zetje in de goede richting te geven is de hulp van de ​b​randweer ingeschakeld. Met een flinke straal worden de eendjes vooruit geduwd. De reddingsbrigade stond paraat om enkele verdwaalde eendjes weer binnen de racelijnen te krijgen. De eerste 36 gefinishte eendjes gingen er met de prijzen van door. Nadat de Roode Vaart weer badeend vrij was, vond de prijsuitreiking plaats. Prijswinnaars die niet aanwezig waren, zijn achteraf persoonlijk benaderd.

JCI Volcke Rack kijkt terug op een geslaagde race. Dank aan allen die zich belangeloos voor deze dag hebben ingezet en natuurlijk aan alle eendjes voor hun sportieve prestaties!

"5.000 knalgele eendjes streden om prijzen in de categorieën ter land, ter zee en in de lucht"

Impact

Met de Duckrace is maar liefst € 4.000 opgehaald. De opbrengst wordt gebruikt voor een landelijk congres dat JCI Volcke Rack op zaterdag 18 mei 2019 organiseert met het thema water. Het goede doel dat verbonden is aan dit congres is Stichting Elemental Water Foundation. Deze stichting bouwt constructies om zout water om te zetten in betaalbaar drinkwater in derdewereldlanden.

Naast een mooie opbrengst heeft het evenement een heleboel enthousiaste mensen opgeleverd en voor een ons een leuke samenwerking met het Waterfestijn.

Foto impressie

 

Resultaat

  1. We hebben ruim € 4.000,- gerealiseerd voor onze Stichting CvA mei 2019 JCI Volcke Rack. De winst van dit event gaat naar Stichting Elemental Water Foundation.
  2. Verder hebben we meer naamsbekendheid voor JCI Volcke Rack in de gemeente Moerdijk gerealiseerd.
  3. En als laatste, maar misschien wel de belangrijkste: de betrokkenheid van de leden bij onze kamer en haar activiteiten is verhoogd. Eenieder lid heeft zich op zijn/haar manier kunnen inzetten voor dit evenement. En dat geeft een positieve stimulans binnen onze kamer, die gaan we zeker, richting het CvA mei 2019, hard nodig hebben.

Partnerships

Wij hebben samengewerkt met de organisatie van het “Waterfestijn ’n bietje Koekoek aan de waterkant” en met de lokale scouting, reddingsbrigade en de brandweer.

 

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Moerdijk en omgeving. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite