Rugby clinic Utrecht

Rugby clinic Utrecht

 

Kamer: JCI 't Sticht

Datum: 04-09-2019

Doelstelling: Impact project

Doelgroep: Jongeren & Kinderen

Omvang: Lokale Kamer-activiteit

Projectomschrijving

Jongeren die niks hebben en nog weinig hebben bereikt in hun leven een kans geven; dat stond centraal bij dit project. Rugby Trainingen voor huis- en thuisloze jongeren uit Utrecht, waarbij de echte doorzetter de contributie van één jaar rugby krijgt betaald.

In samenwerking met maatschappelijke hulporganisatie Back-up en de Utrechtse Rugby Club zijn 4 rugby trainingen georganiseerd in september 2019. Rugby is een sport met veel positieve aspecten voor jongeren zoals discipline, teamwork en respect. Vooral de moeilijk te bereiken doelgroep van huis- en thuisloze jongeren kan veel leren van deze kernwaarden. Deze jongeren hebben vaak weinig ritme, zijn depressief en/of hebben weinig zelfvertrouwen. Sport – en in het bijzonder rugby – helpt de jongeren om zich goed te voelen. Ze voelen dat ze iets kunnen en dat geeft ze mentale weerbaarheid.

Dankzij sponsoring van Run2Day Utrecht, de starterssubsidie impact van JCI NL en sponsoring uit het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht begon het project voorspoedig. Dit maakte het mogelijk om sportkleding en -schoenen te regelen voor de deelnemers die dit zelf niet kunnen veroorloven. In de weken voorafgaand aan de trainingen zijn begeleiders en hun cliënten geënthousiasmeerd om zich in te zetten voor het project met 24 aanmeldingen als resultaat. Helaas hebben slechts 5 deelnemers met de trainingen meegedaan.

 

"De impact zat hier niet in kwantiteit maar in kwaliteit"

Impact

Ondanks de lage opkomst hebben alle betrokkenen dit project als een groot succes ervaren. De deelnemers die aanwezig waren, bleven terugkomen en waren enthousiast voor twee. De euforie die heerste na iedere training was voelbaar voor iedereen. Het resultaat is dat minimaal 1, maar hopelijk 3 deelnemers doorstromen in de reguliere rugby trainingen van de Utrechtse Rugby Club. Dit is hopelijk een eerste stap naar een beter leven voor deze jongeren.

Foto impressie

Resultaat

  1. Een aantal leuke avonden voor de deelnemers.
  2. Een stukje mentale weerbaarheid voor de deelnemers.
  3. 3 Deelnemers doorgestroomd naar reguliere trainingen.

Partnerships

  • Back-up: Maatschappelijke hulporganisatie voor huis- en thuisloze jongeren in Utrecht.
  • Utrechtse Rugby Club.
  • Run2Day Utrecht.

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Amsterdam, Amstelveen e.o. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite