Klusmiddag Speeltuin Noordse Park Utrecht

Klusmiddag Speeltuin Noordse Park Utrecht

 

Kamer: JCI 't Sticht

Datum: 04-05-2019

Doelstelling: Impact project

Doelgroep: JCI-leden

Omvang: Lokale Kamer-activiteit

Projectomschrijving

Tijdens de JCI ‘t Sticht klusmiddag hebben diverse (oud)leden de handen uit de mouwen gestoken om een klein stukje stad (speeltuin Noordse Park) weer een beetje groener te maken. Een van de vrijwillige beheerders - Marijke (speeltuinmaker / sociaal ondernemer) - heeft verteld over de speeltuin/buurtorganisatie en over de vergroening van het speellandschap in de wijk. Daarna heeft de groep de handen uit de mouwen gestoken en is er een heuse aardappel- (of friet)tuin opgeleverd. 

"We hebben een heuse aardappel- (of friet)tuin opgeleverd"

Impact

Het project heeft bijgedragen aan een klein stukje vergroening van de stad Utrecht. De (oud)leden van JCI 't Sticht zijn weer een stukje bewuster geworden van de duurzaamheid in de stad. Ook de speeltuin organisatie gerund door vrijwilligers, voor de kinderen in de buurt, is weer wat werk uit handen genomen.

Foto impressie

Resultaat

  1. Vergroening van de stad
  2. Bewustwording voorzieningen stad
  3. Bewustwording vrijwilligersorganisatie in de stad
  4. Handjes uit de mouwen

Partnerships

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Amsterdam, Amstelveen e.o. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite