Al 55 jaar een jaarlijks uitje voor Haagse ouderen met een laag inkomen

Bejaardenboottocht

  

Kamer: JCI 's-Gravenhage

Datum: 16-06-2018

Doelstelling: Impact project

Doelgroep: JCI-leden, Young professionals (potentials), Ouderen , Young professionals (potentials), Ouderen

Omvang: Lokale Kamer-activiteit

Projectomschrijving

Ieder jaar organiseert JCI ’s-Gravenhage in samenwerking met het Koningin Emmafonds een boottocht voor ouderen uit Den Haag. Deze ouderen zijn tachtig jaar en ouder, moeten van een minimum inkomen rondkomen (ze ontvangen alleen AOW) en wonen nog zelfstandig. De Kamerleden halen de senioren op, brengen ze naar de boot, verzorgen de bingo en de prijzen van de bingo tijdens de boottocht en brengen de ouderen weer naar huis.

"Tachtig ouderen hebben een geweldige dag waar ze heel het jaar naar uitkijken"

Impact

Tachtig ouderen hebben een geweldige dag waar ze heel het jaar naar uitkijken (Echt waar! Ze zeggen het zelf!).

Foto impressie

Resultaat

  1. Tachtig ouderen hebben een topdag.
  2. Ieder jaar is het een leuke dag voor de kamer.
  3. Het is ieder jaar een sport om de prijzen zo creatief mogelijk bij elkaar te krijgen, waardoor we contact leggen met ondernemers en de huizen van de kamerleden wat leger worden.

Partnerships

JCI ’s-Gravenhage en het Koningin Emmafonds werken al 55 jaar samen om een jaarlijks uitje te organiseren voor Haagse ouderen met een laag inkomen. Het Koningin Emmafonds zorgt voor de contactgegevens van de ouderen en de kamer doet de logistiek rond het uitje. Tevens zijn oud-leden van de Kamer betrokken bij het Koningin Emmafonds. De huidige voorzitter is bijvoorbeeld een oud-voorzitter van JCI ‘s-Gravenhage.

In de media

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Den Haag. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite