4 unieke stadstours in Rotterdam

JCI-stadstours voor Stichting Jarige Job

  

Kamer: JCI Rotterdam

Datum: 25-05-2019

Doelstelling: Impact project

Doelgroep: Jongeren & Kinderen

Omvang: Lokale Kamer-activiteit

Projectomschrijving

What
Op zaterdagochtend 25 mei 2019 heeft JCI Rotterdam vier unieke stadstours in Rotterdam georganiseerd ten behoeve van Stichting Jarige Job:

Why
Stichting Jarige Job helpt kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is, aan een verjaardagsbox . Met deze verjaardagsbox ter waarde van € 35,00 vol met versiering, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau, hebben zij alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school. JCI Rotterdam heeft Stichting Jarige Job willen steunen door geld op te halen via het organiseren van stadstours. 

How
Door via het bestaande netwerk sponsoren aan te trekken en deelgenoot te maken van de stadstours, hebben wij de stadstours gratis aan kunnen bieden aan alle deelnemers. Wel hebben wij daarbij vermeld dat een eventuele vrijwillige bijdrage geheel naar Stichting Jarige Job gaat. Dit heeft uiteindelijk een totaalopbrengst van € 1.446,15 voor Stichting Jarige Job opgeleverd (lees: meer dan 40 verjaardagsboxen voor arme kinderen).

"JCI Rotterdam heeft Stichting Jarige Job willen steunen door geld op te halen via het organiseren van stadstours."

Impact

Opbrengst
Ten eerste heeft het project veel geld opgeleverd voor Stichting Jarige Job. Hiermee heeft JCI Rotterdam via Stichting Jarige Job bijgedragen aan SDG's (1) en (10).

Naamsbekendheid
Ten tweede hebben wij met 55 deelnemers én aandacht vanuit de media (Artikel AD) voorafgaand aan het project bijgedragen aan het vergroten van de naamsbekendheid van Stichting Jarige Job. Aan het einde van de tours hebben vertegenwoordigers van de stichting alle deelnemers kunnen toespreken en uitleg kunnen geven over (de noodzaak van) hun werk. Verschillende deelnemers hebben naar aanleiding daarvan besloten donateur te worden van Stichting Jarige Job.

Bewustwording
Met het project is, in ieder geval onder de deelnemers, de bewustwording met betrekking tot (verscholen) armoede vergroot. JCI Rotterdam heeft deze bewustwording en vernieuwde samenwerking vervolg gegeven door deel te nemen aan de inpak-marathon  waarbij de verjaardagsboxen worden ingepakt.

Foto impressie

Resultaat

  1. Geld voor Stichting Jarige Job (lees: meer dan 40 verjaardagsboxen voor arme kinderen)
  2. Naamsbekendheid JCI en Stichting Jarige Job vergroot
  3. Netwerkrelaties verstevigd met sponsoren, stadsgidsen en start- en eindlocatie
  4. Kennis opgedaan over organisatie stadstours
  5. Promotie van Rotterdam (deelnemers hebben op een leuke manier geleerd over de stad)

Partnerships

Stadsgidsen
Vier professionele stadsgidsen hebben, om de JCI-stadstours mogelijk te maken, hun diensten aangeboden tegen een zeer gereduceerd tarief. Het betreft:
Anja Brand: http://brand010.nl/ en https://nl.linkedin.com/in/anjabrand
Marja Brand: https://nl.linkedin.com/in/marjabrand
Anne-Marie Ros: https://www.anne-marieros.nl/
Ferrie Weeda: https://versbeton.nl/personen/ferrie-weeda/

Toursponsors
Vier bedrijven hebben bij wijze van sponsoring de kosten van de gidsen bekostigd. Het betreft de volgende ondernemingen:
Eetcafe Opa: http://eetcafeopa.nl/
Het Taartenhuis.nl: http://www.hettaartenhuis.nl/
Prima Personeel: https://www.prima.nl/
De Hef Advocaten: https://www.dehefadvocaten.nl/

Locaties
Bij Bar-Restaurant Prachtig mochten wij alle deelnemers voor de start van de stadstours ontvangen: https://www.prachtigrotterdam.nl/
Aan het eind van de stadstours hebben alle deelnemers een drankje en een lunch aangeboden gekregen door, en op het terras van, Restaurant Gusto: https://www.gusto-rotterdam.nl/

Stichting Jarige Job
Vanzelfsprekend hebben wij de stichting ook betrokken bij het project. Zoals gezegd hebben zij bij de eindlocatie mogen vertellen over nut en noodzaak van de stichting.

      

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Rotterdam. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite