G2G4Q is een netwerk-/benefietavond georganiseerd door JCI Rotterdam

Get together for Quiet Rotterdam

  

Kamer: JCI Rotterdam

Datum: 18-10-2019

Doelstelling: Impact project

Doelgroep: JCI-leden, Young professionals (potentials), Anders: Gevestigde Rotterdamse ondernemers/ondernemingen, Rotterdamse netwerkorganisaties, Overheid (wethouder Armoedebestrijding gemeente Rotterdam).

Omvang: Lokale Kamer-activiteit

Projectomschrijving

G2G4Q is een netwerk-/benefietavond georganiseerd door JCI Rotterdam ten behoeve van de Stichting Quiet. Stichting Quiet bestrijdt armoede in verschillende Nederlandse gemeenten en wilde graag ook in Rotterdam van start gaan. Met G2G4Q heeft JCI Rotterdam Stichting Quiet geholpen om haar lancering in Rotterdam te verwezenlijken.

Quiet wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. Er zijn inmiddels al Quiet Community’s in zeven steden. Elke Community werft sponsors om haar ‘members’ via een digitaal platform iets aan te bieden wat ze zelf niet kunnen betalen: van een tweedehands fiets tot een keertje uiteten, van een knipbeurt tot kaartjes voor theater of sport. Daarnaast geeft Quiet mensen de kans om hun talenten te (her)ontdekken en te benutten: goed voor hun zelfvertrouwen én voor de mensen die ze daarmee helpen.

"Met G2G4Q heeft JCI Rotterdam Stichting Quiet geholpen om haar lancering in Rotterdam te verwezenlijken"

Impact

G2G4Q is succesvol gebleken. Alle drie op voorhand geformuleerde doelen zijn behaald, te weten:

  • Geld ophalen voor Stichting Quiet (ca. € 5.000,00);
  • Werven van structurele sponsoren voor Stichting Quiet;
  • Vergroten naamsbekendheid Stichting Quiet/bewustwording (stille) armoede;

Daarnaast heeft JCI Rotterdam met G2G4Q haar netwerk aanzienlijk vergroot. Het evenement heeft ertoe geleid dat nieuwe banden zijn aangelegd met verschillende Rotterdamse netwerkorganisaties en reeds bestaande banden zijn versterkt.

Belangrijk winstpunt is ook dat het is gelukt de lokale politiek te interesseren voor het evenement, hetgeen heeft geleid tot de actieve deelname van de wethouder armoedebestrijding van de gemeente Rotterdam (Michiel Grauss). Tijdens G2G4Q heeft hij een praatje gehouden en nadien laten weten blijvend contact met zowel JCI Rotterdam als Stichting Quiet op prijs te stellen.

 

 

Foto impressie

Resultaat

  1. Met G2G4Q hebben we een mooi bedrag opgehaald voor Stichting Quiet en ervoor gezorgd dat meer ondernemingen Stichting Quiet structureel gaan steunen;
  2. Naamsbekendheid van Stichting Quiet is binnen Rotterdam vergroot (mede door aanwezigheid lokale media). Stichting Quiet heeft overigens bevestigd dat vanwege G2G4Q het definitief van start kan en zal gaan in Rotterdam. Het door JCI Rotterdam gelegd contact met de gemeentelijke politiek heeft hier aanzienlijk aan bijgedragen. 
  3. De bewustwording met betrekking tot (stille) armoede is vergroot; 
  4. De naamsbekendheid van JCI (Rotterdam) is vergroot; 
  5. Het netwerk van JCI Rotterdam is door G2G4Q flink vergroot.

Partnerships

  • Hotel NH Atlanta (locatie van het evenement)
  • Stichting Quiet Rotterdam

Hotel NH Atlanta was een logische keuze als partner. Het hotel in het centrum van Rotterdam is het thuishonk voor de vergaderingen en veel andere activiteiten van JCI Rotterdam. Desgevraagd was Hotel NH Atlanta graag bereid haar grootste zaal beschikbaar te stellen voor het ‘hosten’ van G2G4Q. Daarnaast heeft Hotel NH Atlanta gezorgd voor hapjes en drankjes tijdens het evenement en zelfs een deel van de opbrengst gedoneerd aan Stichting Quiet;

De samenwerking met Stichting Quiet spreekt voor zich. Stichting Quiet heeft JCI Rotterdam inzicht gegeven in haar werkwijze en doelstellingen zodat onze kamer haar doelstellingen voor het evenement daarop kon aanpassen. Stichting Quiet heeft gezorgd voor sprekers op de avond. Zo kwam de projectleider van Quiet Rotterdam alsook een bestuurder van een van de grotere sponsoren van de stichting aan het woord. Daarnaast heeft Stichting Quiet een van haar hulpbehoevenden (Quiet-members) bereid gevonden zijn verhaal over hoe hij van succesvol ondernemer in de armoede is geraakt te delen op de avond.

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Rotterdam. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite