Training en verbinding tussen de Limburge kamers

JCI Regiodag

  

Kamer: JCI Mergelland

Datum: 27-10-2018

Doelstelling: Training, Een (inter)nationaal evenement of sociale, fun of netwerkactiviteit

Doelgroep: JCI-leden

Omvang: Regionale activiteit/project (samenwerking tussen meerdere Kamers)

Projectomschrijving

JCI Mergelland heeft in samenwerking met JCI Nederland de 1e regiodag georganiseerd. In dit gezellige, inspirerende en activerende programma konden onze leden laagdrempelig verbinding leggen met andere leden en kamers uit de regio.

JCI Mergelland heeft deze dag georganiseerd met als doel om meer verbinding te creëren tussen de Limburgse kamers onderling vanuit de overtuiging dat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

"De kennismaking werd meteen interactief afgetrapt door het gooien met een balletje door de ruimte"

Impact

20 JCI leden van verschillende Limburgse kamers hebben deelgenomen aan deze Trainingsdag bij Goessens Wijnen in Maastricht. Onder het genot van een kop koffie en lekker stukje Limburgse Vlaai werden de leden ontvangen. De kennismaking werd meteen interactief afgetrapt door het gooien met een balletje door de ruimte. Iedereen wist iets over zichzelf te vertellen wat hem/haar uniek maakte in deze ruimte. Het ochtendgedeelte werd opgevuld met de JCI Achieve. Hier werden de leden op een interactieve manier meegenomen in de normen en waarden van JCI. Na het ochtend gedeelte stond er een heerlijke bourgondische lunch klaar en was er ook ruimte voor de leden om met elkaar in gesprek te gaan. Het middaggedeelte zijn we gestart met een infomarkt. Bij ieder onderdeel kregen we 10 minuten de tijd om vragen te stellen over het internationale karakter van JCI, de Trainingsmogelijkheden en de wijze waarop je Impact kunt creëren. Daarna aan de slag met de Workshop Impact in de vorm van het Werelddoelenspel, waar we al spelenderwijs oplossingen en samenwerkingen hebben geformuleerd om met de SDG’s aan de slag te gaan. Ontzettend leuk om te doen en mooi om te zien welke goede ideeën er zijn ontstaan. Nu nog omzetten naar DOEN! Afsluiting van deze zeer geslaagde dag vond plaats onder het genot van een glas wijn en een stukje kaas, op en top bourgondisch!

Foto impressie

Resultaat

  1. Verbinding gecreëerd tussen de Limburgse kamers.
  2. Meer inzicht wat het betekent om een Regiodag te organiseren. 
  3. Meer kennis en inzicht van de mogelijkheden binnen JCI Nederland, JCI Internationaal en onze Limburgse kamers gekregen.

Partnerships

  • JCI Nederland

De trainingen vinden altijd in het midden/noorden van het land plaats en vanuit JCI Mergelland ontstond het idee om deze training ook een keer te organiseren in het zuiden van het land. Na contact met JCI NL ontstond het idee om een Regiodag te organiseren met een interactief en inspirerend karakter waarbij de verbinding tussen de Limburgse kamers centraal staat. JCI Mergelland heeft de dag georganiseerd en het contact met de andere kamers opgezocht. JCI NL heeft invulling gegeven aan de trainingen en workshops. Deze samenwerking is succesvol gebleken.

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Zuid Limburg e.o. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite