Klimevent voor Stelvio for Life

Klimevent voor Stelvio for Life

Kamer: JCI Lek en Linge

Datum: 25-03-2018

Doelstelling: Impact project

Doelgroep: JCI-leden

Omvang: Lokale Kamer-activiteit

Projectomschrijving

Op zondag 25 maart ging JCI Lek en Linge klimmen in klimcentrum GRIP Nijmegen. Alle 19 leden kregen de kans om zo hoog mogelijk te klimmen op een wand van 20 meter. Ons doel voor die dag was om als kamer de benodigde € 1.533 sponsorgeld in te zamelen, zodat Bas Wajon (Lid JCI Lek en Linge) op 1 september 2018 deel kan nemen aan de Stelvio for Life.

Op zaterdag 1 september 2018 wordt voor het 7e jaar op rij de beklimming van de Passo dello Stelvio georganiseerd. Met dit unieke, kleinschalig en exclusieve evenement wordt geld ingezameld voor geïndividualiseerd kankeronderzoek, een vorm van onderzoek die helaas nog niet ‘gewoon’ is. Elk DNA-profiel is uniek en lijkt op een barcode, die weer uniek is voor elk product. DNA-analyse van kankercellen is de basis voor toekomstige persoonlijke en geïndividualiseerde behandeling van kanker. Het doel hiervan is om kanker effectiever en met minder bijwerkingen te behandelen. Vanuit de passie voor sport en de grote wens een bijdrage te kunnen leveren aan dit geïndividualiseerd kankeronderzoek is Stelvio for Life ontstaan.

Passo dello Stelvio behoort tot één van de mooiste bergwegen ter wereld en één van de hoogste bergen van Europa! Tijdens Stelvio for Life beklimmen de deelnemers de berg vanaf de zuidzijde vanuit Bormio, een pittoresk plaatsje met een middeleeuws karakter. De klim is 21,1 kilometer lang, overbrugt 1.533 hoogtemeters en finisht na 40 haarspeldbochten op 2.758 meter hoogte. Spectaculair dus!

 

Bas Wajon, lid van onze kamer, is één van de deelnemers van Stelvio for Life. Samen met zijn team Betuwe Cycle 4 Life gaat hij de uitdaging aan om de 1.533 hoogtemeters te overwinnen. Stelvio for Life vraagt per individuele deelnemer voor elke hoogtemeter minimaal € 1,- aan sponsorgeld voor de Stichting Barcode for Life. Het bijeengebrachte sponsorgeld komt voor de volle 100% ten goede aan het goede doel!

 

"Elk lid werd uitgedaagd zo hoog mogelijk te klimmen en hiermee een mooi bedrag op te halen"

Impact

Met elkaar hebben we 1878 euro opgehaald voor geïndividualiseerd kankeronderzoek voor de Stichting Barcode for Life. Door dit als kamer met elkaar te doen levert het ook een boel bewustwording op hoe nodig het is om dit onderzoek te steunen.

Foto impressie

Resultaat

  1. Sponsorgeld voor goede doel
  2. Verbinding leden

Partnerships

-

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Geldermalsen en omstreken. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite