Dé dag voor recreatieve fietsers en wielren-fanaten

Ronde van JCI

  

Kamer: JCI IJmond

Datum: 26-05-2019

Doelstelling: Impact project

Doelgroep: JCI-leden, Ouderen, Jongeren & Kinderen, Anders: Event georganiseerd voor wielren-liefhebbers. Hierbij worden 2 sociaal maatschappelijke doelen ondersteunt, namelijk Fonds Hartewensen (ondersteunt activiteiten van de Hartenkamp groep) en een Beweegtuin in Alkmaar voor jongeren en ouderen

Omvang: Regionale activiteit/project (samenwerking tussen meerdere Kamers)

Projectomschrijving

JCI de Waag en JCI IJmond hebben hun krachten gebundeld en organiseren in 2019: De Ronde van JCI! Dé dag voor recreatieve fietsers en wielren-fanaten. En hét event om niet alleen te leren van elkaar maar ook van leden van andere kamers.

Op zondag 26 mei 2019 bieden JCI de Waag en JCI IJmond de mogelijkheid om, net als bij de Alpe d’Huzes die een week later plaatsvindt, te fietsen voor het goede doel. Bijzonder dit jaar, is de keuze uit 2 opstartpunten. Namelijk de Vuurlinie in Beverwijk en de Golfbaan Sluispolder in Alkmaar.

Deelnemers hebben de keuze uit een route van 40, 80 of 120 kilometer uitgestippeld over verharde fietspaden door het prachtige Noord Hollandse landschap. Starten kan rond 08:30 voor de 120 km, rond 09:30 uur voor de 80 en 10:30 uur voor de 40 kilometer. De route bevat een aantal leuke pauze-locaties, waar zo nodig even gerust kan worden en een maaltijd kun worden nuttigen. Alle veiligheidsmaatregelen zijn voorzien en de route is helder en duidelijk bewegwijzerd.

Deelnemers fietsen niet alleen voor hun plezier, maar steunen met hun deelname ook een regionaal goed doel. Dit jaar zal de opbrengst gaan naar Fonds Hartewensen (zij zetten zich in om wensen van de cliënten van de Hartekamp Groep te vervullen) en naar een initiatief voor het realiseren van een Beweegtuin (geschikt voor alle leeftijden en minder-validen) in de Alkmaarse wijk Huiswaard.

Via www.rondevanjci.nl kunnen deelnemers zich vooraf inschrijven waardoor er direct gefietst kan worden door middel van het Scan&Go systeem van NTFU dat de tocht als NTFU lid ter beschikking stelt. Inschrijven tijdens de dag zelf was uiteraard ook mogelijk.

JCI de Waag en JCI IJmond hebben dit project geheel gezamenlijk aangevlogen. Gezamenlijk de operatie opgezet, sponsoring geregeld, marketing, communicatie en PR verricht. Maar ook gezamenlijk de routes uitgezet, geld opgehaald en gezamenlijk de cheques overgedragen aan het goede doel.

"Deelnemers fietsen niet alleen voor hun plezier, maar steunen met hun deelname ook een regionaal goed doel"

Impact

Door het hele project van A tot Z zelf te organiseren en zelf sponsoren te werven hebben we met 6 maanden voorbereidingstijd en drie dagen daadwerkelijk handen-uit-de-mouwen-steken-werk op de dag zelf een prachtige route uitgezet. De kamers hebben daarbij gezamenlijk 4100 euro aan sponsoring opgehaald, 630 euro aan opbrengsten vanuit ingeschreven business teams en 1520 euro aan individuele deelnemers. De gemaakte kosten hebben we weten te beperken en bedroegen 1950 euro. Dat betekent 4300 euro opbrengst voor de beide goede doelen.

Foto impressie

Resultaat

  1. Samenwerking Optimaliseren
  2. 4300 euro voor beide goede doelen
  3. Nieuwe leden voor beide kamers
  4. Persoonlijke groei voor de leden van de kamer door het event van A tot Z zelf te organiseren

Partnerships

De samenwerking met de Waag is aangegaan om voor de Ronde een betere dekking in Noord Holland te krijgen. Tevens is de samenwerking gestart om niet alleen te leren van eigen leden maar ook van de identiteit en cultuur van de andere kamer. In het kader van samen staan we sterk, kunnen we dit een zeer geslaagd experiment noemen.

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Beverwijk e.o. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite