Een uniek event wat studenten verbindt met lokale en regionale organisaties

Rabo 013 Business Tour

    

Kamer: JCI Hart van Brabant

Datum: 22-11-2018

Doelstelling: Impact project

Doelgroep: JCI-leden, Young professionals (potentials), Werkzoekenden, Anders: Overheid, Bedrijven in de regio

Omvang: Lokale Kamer-activiteit

Projectomschrijving

De Rabo 013 Business Tour is een uniek event wat studenten verbindt met lokale en regionale organisaties om de aantrekkelijkheid van hun studentenstad na de studie te vergroten.

Door een groeiende economie neemt de krapte op de arbeidsmarkt alsmaar toe. In Tilburg is een breed scala aan onderwijsinstellingen gevestigd, zowel in het praktische als wetenschappelijk onderwijs. Helaas slagen lokale ondernemers en de studenten er niet altijd in een ‘match’ te maken. En vertrekken veel studenten na hun studie weer uit Tilburg om ergens anders hun droombaan te vinden. Met de Rabo 013 Business Tour willen wij studenten, young-professionals én het lokale bedrijfsleven met elkaar in contact brengen.

De eerste editie van het Tilburgse evenement Rabo 013 Business Tour vond plaats op 22 november 2018. Dit initiatief van JCI Hart van Brabant, geeft trotse ondernemers uit Tilburg en omstreken de mogelijkheid om in contact te komen met studenten en young-professionals. Vacatures voor stageplaatsen én startersfuncties zijn op deze dag de basis om als bedrijf een match te kunnen maken met toekomstige collega. Met als doel kwalitatief goed, gemotiveerd én lokaal talent te kunnen aantrekken in tijden van opwaartse economie en krapte op de arbeidsmarkt en hiermee de braindrain tegen te gaan.

Studenten van onderwijsinstellingen als ROC Tilburg, Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen én Tilburg University zullen deelnemen aan de Rabo 013 Business Tour. De deelnemers schrijven zich vooraf in op basis van de door de deelnemende bedrijven aangeboden vacatures of door interesse in de aangemelde bedrijven. En zullen per speciale Rabo 013 business tour hop on hop off bus de mogelijkheid krijgen meerdere bedrijven te bezoeken. Tijdens dat bezoek krijgt de student een kijkje in de keuken van de Tilburgse ondernemer, en mag deze met trots laten zien hoe zij als ondernemer in onze regio werkgelegenheid, actie en ondernemerschap gestalte geeft.

JCI Kamer Hart van Brabant is trots op de bedrijven die in Tilburg en omstreken gevestigd zijn. We organiseren de 013 Business Tour omdat we er een rotsvast vertrouwen in hebben dat de bedrijvigheid in Tilburg bijzonder is en wij willen studenten laten zien dat je voor een gave baan niet naar de randstad hoeft te gaan.

"We organiseren de 013 Business Tour omdat we er een rotsvast vertrouwen in hebben dat de bedrijvigheid in Tilburg bijzonder is."

Impact

Ruim 200 studenten hebben fysiek kunnen ervaren dat er veel mooie organisaties in Tilburg en omstreken zijn en dat het niet nodig is om naar de Randstad te verhuizen. deze boodschap is ook bij ruim 5000 andere studenten onder ogen gekomen, hiermee hebben we de verbinding tussen ondernemers en studenten kunnen versterken en de trots op Tilburg en de regio kunnen aanwakkeren.

Foto impressie

Resultaat

 1. 25 deelnemende bedrijven
 2. Ruim 300 bedrijfsbezoeken
 3. Nieuwe partnerships voor de Kamer
 4. Veel bekendheid in regionale kranten, onder de studenten en het bedrijfsleven

Partnerships

 • Rabobank
 • Gemeente Tilburg
 • Citymarketing
 • Tilburg University
 • Avans Hogeschool
 • Fontys Hogeschool
 • ROC Tilburg
 • 2ManyDots
 • Cookaholics
 • Mixed industries
 • Intelligent Security
 • Swaans Communicatie
 • Miesart visuele identiteiten

In gesprek met Citymarketing en de gemeente Tilburg werd duidelijk dat te veel studenten direct na de studie de stad verlaten. Zij vroegen ons of wij hier in mee wilden denken om naar een oplossing te zoeken. Zo is het evenement geboren. Samen met de Onderwijsinstellingen en de trotse hoofdsponsor Rabobank is er vervolgens een mooi programma samengesteld met hulp van enkele prominente ondernemers.

           

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Tilburg e.o. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite