Een verbinding tussen de landelijke politiek en lokale maatschappij

JCI Dutch Know-How Transfer

  

Kamer: JCI Haaglanden

Datum: 17-10-2018

Doelstelling: Impact project

Doelgroep: JCI-leden, Anders: Leden der Staten-Generaal

Omvang: Landelijke activiteit/project

Projectomschrijving

De Dutch Know-How Transfer is een inspirerend en verbindend programma voor actieve leden van JCI Nederland. Het verbindt de landelijke politiek en lokale maatschappij met elkaar. Het is een actief, 3 daags geïntegreerd programma waarbij een samenhangend inzicht wordt verkregen in het Haagse politieke krachtenspel.

Met de Dutch Know-How transfer beogen wij politiek en maatschappij dichter bij elkaar te brengen. Wij stellen politici en jonge, ondernemende burgers aan elkaar voor, zodat zij elkaar kunnen inspireren en prikkelen. Als JCI-lid schaduw je een parlementariër 1 op 1 tijdens zijn of haar werkzaamheden. Het vergroot de slagkracht en samenwerking tussen politiek en JCI. Het biedt de mogelijkheid voor alle deelnemers hun zakelijke en sociale netwerk uit te breiden met ambitieuze en enthousiaste mensen.

"Het is een actief, 3 daags geïntegreerd programma waarbij een samenhangend inzicht wordt verkregen in het Haagse politieke krachtenspel"

Impact

Tijdens deze 1e editie hebben negen JCI leden gedurende drie dagen kennis gemaakt met alle actoren rondom de Nederlandse politiek. De eerste twee dagen waren informatief, gericht op kennismaking en begrip met het systeem. Er werd door de leden gewerkt aan hun Pitch (Missie / Visie van JCI én het doel van hun deelname aan de DKHT).
Dag 3 was het meest spectaculair, hier waren de kennismaking en het meelopen met een politicus van de Tweede-Kamer. Voor zowel de deelnemende politici als de JCI-leden is dit een eye-opener geweest. Met oprechte interesse in elkaar zijn thema’s verkend en is veel begrip ontstaan waardoor de ogenschijnlijke brug is verdwenen. Deze wetenschap is voor beiden enorm relevant, het heeft een andere manier geboden om het gesprek aan te gaan. Voor de JCI-leden is dit ook enorm zinvol geweest om mee te nemen naar hun eigen projecten en hun zakelijk leven, zodat ze in de toekomst meer impact kunnen realiseren.

Foto impressie

Resultaat

  1. Begrip voor het Nederlandse politieke bestel door de deelnemers en hun netwerk
  2. Eye-opener over de Nederlandse politici; het zijn ook maar mensen, met een bereidheid om te vechten voor de maatschappij waarin wij leven.
  3. Wederzijds begrip van politici en deelnemers door de opzet en aard van het programma.
  4. Wat is lobbyen, en hoe kan ik dat zelf toepassen? Een waardevolle asset ook binnen JCI om zaken gedaan te krijgen.
  5. Bekendheid voor JCI Haaglanden.

Partnerships

CDA, PvdA, GroenLinks, DENK, VVD, PvdD, D66. Ministerie van Binnenlandse Zaken, Provincie Zuid-Holland, Nieuwspoort, FME.

         

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Den Haag. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite