Een hoogwaardig, kleinschalig netwerkevenement

Poen en Purpose

    

Kamer: JCI Eindhoven

Datum: 12-10-2018

Doelstelling: Een (inter)nationaal evenement of sociale, fun of netwerkactiviteit

Doelgroep: JCI-leden, Young professionals (potentials)

Omvang: Lokale Kamer-activiteit

Projectomschrijving

JCI Eindhoven is altijd op zoek naar leuke, actieve, enthousiaste leden die passen bij het profiel van een echte Jaycee. Daarom organiseerden we op een vrijdagmiddag een hoogwaardig, kleinschalig netwerkevenement voor ongeveer 30 ondernemers. Zo konden we young professionals uit Eindhoven en omgeving enthousiasmeren voor waar wij voor staan en wat wij doen, door ze dit te laten zien en te laten ervaren. En reageren deden ze. Door met zeker 30 geïnteresseerden (buiten de leden van JCI Eindhoven om) aanwezig te zijn, door elkaar te ontmoeten, een drankje te drinken en met elkaar het onderwerp Poen & Purpose eens flink tegen het licht te houden. Dit is een actueel thema onder young professionals dat ook aansluit bij het thema van het NC 2019 wat wij gaan organiseren. Samen met twee sprekers, Lars van den Hoorn van Brainport Assembly en Tessie Hartjes van Lightyear gingen we in debat over hoe ‘purpose’ en ‘poen’ zicht tot elkaar verhouden.

"We wilden hen laten zien wie JCI is en wat we doen maar vooral ook de deelnemers aan het denken zetten"

Impact

We hebben een geweldige middag neergezet waarin openlijk gediscussieerd werd over het thema. De deelnemers gingen aan de slag met stellingen zoals ‘Wat betekent Purpose voor jou?’ en ‘De zoektocht naar Purpose is niets anders dan een zweverige hobby’. Zoals verwacht waren de meningen divers en dit leidde tot een mooie discussie. Aan het einde van de middag werd zelfs aangegeven dat sommige naar huis gingen met juist meer vragen! Hiermee was onze missie geslaagd. We wilden hen laten zien wie JCI is en wat we doen maar vooral ook de deelnemers aan het denken zetten.

Foto impressie

 

Resultaat

  1. Mensen (vooral ondernemers) kennis laten maken met JCI Eindhoven (meer naamsbekendheid).
  2. Veel nieuwe aanmeldingen voor onze kamer!
  3. 45 deelnemers laten nadenken over Poen en Purpose m.b.t. ondernemerschap.
  4. Een ongedwongen sfeer kunnen neerzetten waardoor het een geslaagde middag was.
  5. Een succesvolle samenwerking met Microlab die mogelijk nog een vervolg krijgt.

Partnerships

Microlab op Strijp S in Eindhoven. Microlab is een co-working space waar makers, innovators en vernieuwers ruimtes kunnen huren.

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Eindhoven. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite