De verkiezing van de beste ondernemers van Boxtel

Boxtelse Ondernemers Trofee 2018

  

Kamer: JCI Dommelland

Datum: 08-11-2018

Doelstelling: Een (inter)nationaal evenement of sociale, fun of netwerkactiviteit

Doelgroep: JCI-leden, Anders: ondernemend Boxtel en omstreken

Omvang: Lokale Kamer-activiteit

Projectomschrijving

JCI Dommelland organiseert sinds 2004 om het jaar de Boxtelse Ondernemers Trofee (hierna: BOT). De verkiezing van de beste ondernemers van Boxtel, onderverdeeld naar categorieën Business to Business, Business to Consumer en Business to Consumer Nieuwkomer, gebeurt iedere editie binnen een ander thema. Het thema van de achtste editie van de BOT was Fast Forward, passend bij de huidige markt. Een deel van de opbrengsten gaat naar een wisselend goed doel. In 2018 was dat: Dream4Kids.

Belangrijke aspecten in de voorbereiding betroffen:

 • Sponsoring: sponsoring stimuleren vanuit bestaand netwerk en werven van nieuwe sponsoren;
 • Promotie: via eigen website, social media, flyers en contacten met lokale media verslag doen van activiteiten, voorstellen van genomineerden / finalisten en promoten van event;
 • Goede doel: binding tussen event en goede doel (Dream4Kids) creëren, o.a. door het organiseren van een droomdag door twee leden;
 • Bekendmaking finalisten tijdens Zomerse Ondernemers Borrel;
 • Locatie (automuseum Classic Park);
 • Invulling van de avond, o.a. bestaande uit diner voor gasten met VIP-kaarten, lasershow, illusionisten-act, woord van Dream4Kids, woord van burgemeester, bekendmaking winnaars, afsluitende borrel.
 • Financiën.

"De uitdaging groot om opnieuw een verfrissend evenement neer te zetten"

Impact

Na 7 succesvolle edities was de uitdaging groot om opnieuw een verfrissend event neer te zetten. Door de locatie, de invulling van de avond en toevoeging van een nieuwe categorie zijn we hier in geslaagd. Citaat krantenkop in Brabants Centrum d.d. 15 november 2018: “Uitreiking felbegeerde award na spektakelshow”.

Naast het spetterende programma, de publiciteit voor de finalisten en gepaste trots bij de winnaars hebben we met dit evenement de verbinding tussen ondernemers in de omgeving Boxtel weten te versterken. Ook hebben we impact gecreëerd voor Dream4Kids door middel van promotie, het organiseren van een droomdag en het doen van een financiële bijdrage (€ 8.000) waarmee ongeveer 100 droomdagen gerealiseerd kunnen worden.

Foto impressie

Resultaat

 1. Het netwerk van JCI Dommelland met ondernemers en instanties in Boxtel en omgeving is verstrekt en uitgebreid;
 2. De verbinding tussen ondernemers in de omgeving Boxtel is verstrekt;
 3. Maatschappelijke betrokkenheid getoond door impact te creëren voor Dream4Kids;
 4. Het organiseren van het event heeft voor onze leden bijgedragen aan de persoonlijke ontwikkeling en voor plezier en voldoening gezorgd;
 5. Het project heeft JCI Dommelland goed op de kaart gezet; naar aanleiding van de BOT hebben geïnteresseerden zich gemeld om lid te worden.

   

Partnerships

-

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Boxtel e.o. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite