Trashwalking rondje Singel

World Cleanup Day Breda

        

Kamer: JCI Breda

Datum: 15-09-2018

Doelstelling: Impact project, Een (inter)nationaal evenement of sociale, fun of netwerkactiviteit

Doelgroep: Anders: Iedereen

Omvang: Internationale activiteit/project

Projectomschrijving

Op 15 september hebben JCI Breda en de gemeente Breda de handen ineen geslagen om tijdens de World Cleanup Day de stad een stukje schoner te maken. Dit evenement was voor iedereen toegankelijk om met zo veel mogelijk mensen een bijdrage te kunnen leveren aan een schonere wereld. 

TRASHWALKING RONDJE SINGEL
Samen zijn we gaan trash walken! Al wandelend afval opruimen in en rondom de singels. We hebben een digitale kaart verstrekt, met locaties waar we gingen opruimen.

 

Voor alle materialen (ringen, grijpers, afvalzakken, handschoenen en een container) zorgde de gemeente Breda. Via de mobiele telefoon werden updates verstrekt over waar we het afval opgehaald kon worden. Optioneel konden de deelnemers aansluiten bij de gezamenlijke, duurzame picknick voor een bedrag van €12,50 verzorgd door www.picknickbreda.nl

"Dit evenement was voor iedereen toegankelijk om met zo veel mogelijk mensen een bijdrage te kunnen leveren aan een schonere wereld"

Impact

Het project heeft opgeleverd dat de stad Breda weer een stukje schoner is, met elkaar hebben we zo’n 80 kilo afval uit het milieu gehaald. Daarnaast hebben we als JCI Breda onze eigen zichtbaarheid in de stad kunnen vergroten (ook ivm werven nieuwe leden), bewustwording bij JCI leden en daarbuiten over de problematiek van rondzwervend afval.

Foto impressie

Resultaat

  1. We hebben de zichtbaarheid van JCI Breda in de stad kunnen vergroten.
  2. We hebben ongeveer 80 kilo afval uit het milieu gehaald en zo ons steentje bij kunnen dragen aan de afvalproblematiek.
  3. We hebben bewustwording gecreëerd omtrent de afvalproblematiek in de wereld, voor ons als Kamerleden maar ook de betrokken partners en de vele mensen die ons bezig zagen met opruimen.

Partnerships

  

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Breda. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite