Het FruitFestijn was een energieke en inspirerende afsluiting

FruitFestijn

 

Kamer: JCI Bergsche Maas

Datum: 17-05-2018

Doelstelling: Training

Doelgroep: JCI-leden, Jongeren & Kinderen

Omvang: Lokale Kamer-activiteit

Projectomschrijving

Met het FruitFestijn willen we kinderen van jongs af aan bewust maken van het belang van goede voeding en een gezonde levensstijl. Op 17 mei was het zover en opende burgemeester Van Hees (gemeente Geertruidenberg) met het FruitFestijn de afsluiting van het ‘Stoere Traktaties’ lesprogramma opgezet door Aartsenfruit Kids Foundation. Onder de leiding van een echte kok gingen meer dan 140 basisscholieren enthousiast aan de slag met de mooiste groente- en fruitcreaties.

SCHOOLPROJECT VOOR BASISSCHOLEN
Het lekkerste lespakket van 'Stoere Traktaties' is ontwikkeld voor kinderen uit de groepen 4 en 5 van basisscholen uit Breda en omstreken. Op termijn zal het project ook elders in het land worden uitgezet.

EEN FRUITKIST VOL BELEVING
De klassen worden bij aanvang van het project getrakteerd op een verwonderende big-size fruitkist vol verhalen en (smaak)belevingen. De kist komt tot leven en in leuke filmpjes en spelletjes neemt 'het Fruitzooitje' de kinderen mee op de reis die zij afleggen ‘van land tot klant’. Natuurlijk worden de kinderen ook getrakteerd op lekker veel vers fruit om te proeven en om zelf stoere traktaties te maken.

Het accent van het schoolproject 'Stoere Traktaties' ligt op fun en beleving. Door te communiceren door middel van ‘een beleving’ stellen kinderen zich extra open voor een boodschap. Als ze eenmaal enthousiast zijn geworden door groente en fruit spelenderwijs te ontdekken, dan volgt de rest vanzelf!

Aan de hand van diverse spelvormen ervaren kinderen dat groente en fruit vanuit de hele wereld naar Nederland komen en op de fruitschaal belanden. Ze ontdekken spelenderwijs (nieuwe) fruitsoorten en de verschillende smaken. Het werkboekje biedt naast spelletjes en receptjes voor leuke traktaties ook verdieping en laat o.a. zien welke soorten en gewassen er zijn en waar groente en fruit groeien en bloeien.  Het accent ligt op het zelf maken van 'Stoere Traktaties'.

"Meer dan 140 basisscholieren gingen enthousiast aan de slag met de mooiste groente- en fruitcreaties"

Impact

Het FruitFestijn was een energieke en inspirerende afsluiting van een week waarin de leerlingen uit de onderbouw van basisscholen De Biekorf en De Vuurvlinder het lesprogramma ‘Stoere Traktaties’ van de Aartsenfruit Kids Foundation volgden. Zo beleefden zij op een positieve manier waar groenten en fruit vandaan komen, hoe het groeit en bloeit en hoe het smaakt. Het uiteindelijke resultaat was dat de kinderen op een leuke manier kennis hebben gemaakt met nieuwe soorten groenten en fruit.

Foto impressie

 

Resultaat

  1. We hebben 140 basisschoolkinderen groenten en fruit op een positieve manier laten beleven. Waar groenten en fruit vandaan komen, hoe het groeit en bloeit en hoe het smaakt.
  2. Hiermee is het bewustzijn van vergroot van gezonde voeding en waar dit vandaan komt.

Partnerships

Aartsenfruit Kids Foundation

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Raamsdonksveer en omgeving. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite