Een meerdaags Culinair evenement in Alkmaar

Alkmaar Culinair Plaza at the Park

  

Kamer: JCI Alkmaar

Datum: 02-09-2018

Doelstelling: Impact project

Doelgroep: Ouderen, Jongeren & Kinderen, Anders: Regio Alkmaar en omstreken

Omvang: Lokale Kamer-activiteit

Projectomschrijving

Alkmaar Culinair Plaza at the Park is een meerdaags Culinair evenement in Alkmaar. Met dit evenement brengen we ondernemend Alkmaar bij elkaar en creëren we een mooie beleving voor alle Alkmaarders. Daarnaast ondersteunen we jaarlijks meerdere lokale goede doelen met de opbrengst van het event. Nu Na 26 edities op Het Waagplein in de binnenstad van Alkmaar is de 27ste editie op de nieuwe locatie in de Alkmaarder Hout in een nieuw jasje gestoken. Tijdens dit meerdaagse evenement serveren diverse restaurants uit de regio Alkmaar hun Culinaire gerechten, dit alles onder het genot van een drankje en een mooie omgeving.

"Circa € 25.000 wordt uitgekeerd aan de goede doelen in de regio"

Impact

Gedurende het hele weekend hebben we ruim 5000 bezoekers mogen verwelkomen vanuit de hele regio, met enorm veel enthousiaste reacties over de nieuwe opzet en locatie. Met het behaalde (positieve) resultaat wordt er circa € 25.000 uitgekeerd aan de goede doelen in de regio. De selectie van deze goede doelen wordt in samenspraak met onze hoofdsponsoren afgerond. De uitkeringen zullen in de laatste maanden van 2018 plaatsvinden. Tevens bouwen we met elkaar aan een groot ondernemersnetwerk door de netwerkborrel, met de meer dan 100 sponsoren, op vrijdagmiddag onderdeel te maken van het event.

Foto impressie

Resultaat

  1. Uitkering aan regionale goede doelen van circa € 25.000
  2. Ondernemersnetwerk van meer dan 100 sponsoren die het event mogelijk maken.
  3. Blauwdruk neerzetten van het evenement op een nieuwe locatie, welke de komende jaren kan worden geoptimaliseerd.
  4. Zeer enthousiaste geluiden omtrent het evenement vanuit de ondernemende regio.

Partnerships

In totaal kent dit event meer dan 100 sponsoren en partners in diverse categorieën. Onze platinumsponsoren in 2018 waren: Rabobank Alkmaar, Dusseldorp BMW, PRO6Vastgoed, Nh1816Verzekeringen, Triple, Phidra, Mastermate, Strak in Pakken, De Geus Bouw, RCA Alkmaar, Intertent, Leko expeditie, RODI media.

In totaal waren er 11 restaurants die deelnamen en de culinaire versnapering op zich namen!

Dit jaar is voor de eerste maal samengewerkt met de logistieke partner Intertent uit Beverwijk. Intertent heeft hierbij de plaatsing van de tenten, perfect sky en aankleding van de locatie verzorgd.

Georganiseerd door:

We zijn een enthousiaste groep jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Alkmaar. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

Bekijk Kamerwebsite