Cva JCI Nederland vanuit studio in Tilburg 1.jpg

Afgelopen jaar hebben we met een Europees team keihard gewerkt aan de allereerste editie van het JCI Europe MGZN. Dit magazine, een initiatief van Marion de Groot, is geïnspireerd op ‘ons’ Nederlandse JCI Magazine en heeft als doel leden van JCI Europe met elkaar te verbinden en te inspireren. Het staat dan ook bomvol met verhalen van leden en Kamers uit alle uithoeken van Europa.

 

 

>> LEES HIER HET MAGAZINE

 

 

Inspirerend magazine

Zo kun je meer lezen over diverse Europese initiatieven zoals #RebuiltConnectLead, de European Academy, het nieuwe EDC Mentorship programma of de Quality & Diversity Taskforce. Maak je kennis met de winnaars van verschillende Europese Awards en inspireren zij je met hoe zij hun lidmaatschap, ontwikkeling van de Kamer of project hebben aangepakt. En zie je hoe JCI op een pro-actieve manier heeft ingespeeld op de uitdagingen die COVID-19 ons bood. Denk dan niet alleen aan het organiseren van community projecten, maar juist ook de digitale slag die we hebben gemaakt, waardoor diverse projecten alsnog door konden gaan. Hiervan is de European Know-How Transfer misschien wel een van de succesvolste voorbeelden.  Kortom, meer dan genoeg inspiratie. En wellicht kun je sommige van deze ideeën en projecten wel heel goed kopiëren en vertalen naar een project voor jou Kamer. 

 

Internationaal team 

Dit magazine is samengesteld door een redactie bestaande uit leden vanuit heel Europa. Waaronder ook een aantal leden van JCI Nederland. Zoals gezegd is Marion de Groot, in de rol van EVP Europe 2020, initiatiefnemer van het magazine. Daarnaast werkten Laurens Oude Elbering, Charley van het Leven en Lotte Nijkamp mee aan dit project. Laurens was samen met zijn bedrijf Geen Blad voor de Mond verantwoordelijk voor het publiceren van het magazine. Charley zette zijn talenknobbel in en was een van de final editors. Lotte was als Editor in Chief, samen met de Deense Jonas Christoffersen eindverantwoordelijk voor het team en het magazine. Naast leden uit Nederland en Denemarken, bestond het team ook uit leden uit Duitsland, Frankrijk, Estland, Malta, Roemenië, Finland, Bulgarije.

“Het samenwerken in zo’n divers team zonder elkaar in het echt te ontmoeten was leuk, leerzaam en bracht ook de nodige uitdagingen met zich mee. We zijn dan ook erg trots op het eindresultaat en hopen elkaar dit jaar tijdens een van de congressen live te ontmoeten, zodat we kunnen proosten op onze samenwerking en het succesvolle eindresultaat.”

En nu verder…

Zo’n volledig digitaal magazine is natuurlijk een geweldig resultaat. We hebben 18 verhalen kunnen bundelen van leden en Kamers uit heel Europa. Maar het mooiste zou zijn als we dit kunnen blijven doen. En in de komende jaren meerdere edities kunnen uitbrengen, zodat leden uit heel Europe geïnspireerd en geënthousiasmeerd worden door projecten die ergens anders in Europe worden uitgevoerd. We zijn nu dan ook aan het kijken hoe we dat vorm kunnen gaan geven. Lijkt het jou ook leuk om hier een bijdrage aan te leveren en onderdeel te zijn van een internationaal JCI-team? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..