CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4544 - JCI Nederland.jpg

Wij zijn JCI Nederland. JCI staat voor Junior Chamber International en is een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen.

JCI is gebaseerd op vier pijlers. Community, Training, Business, en Internationaal. De motivatie om lid te worden, zijn mede door onze pijlers, erg verschillend. En toch delen we dezelfde vorm van positieve energie.

Onze leden werken aan het ontwikkelen van een netwerk, zetten zich in voor een positieve verandering in de maatschappij, en zien de tijd die zij in JCI investeren als tegenprestatie voor de energie die ze halen uit het actief zijn binnen JCI. Learning by doing, noemen we dat.

Regelmatig worden er landelijke en internationaal trainingen en evenementen rondom diverse thema's georganiseerd. Samenwerken op lokaal, nationaal en internationaal niveau staat bij ons centraal met het idee; 'alleen kun je iets, samen kunnen we alles'.

'De kamer' of 'het lid' bestaat niet. Iedereen haalt er op zijn of haar eigen wijze uit wat erin zit. En dat houdt niet op bij de grenzen van je gemeente of je land.

We zijn een actieve internationale vereniging met meer dan 170.000 leden in meer dan 115 landen en meer dan 5.000 steden over de hele wereld. In Nederland zijn we met 1.700 leden en 85 verenigingen actief.

Alhoewel 'de kamer' dus niet bestaat, delen we wel dezelfde visie. 'To be the leading global network of young active citizens'. En deze visie bereiken we, door te investeren in onze missie. 'To provide development opportunities that empower young people to create positive change'.

Wij geloven dat wij het verschil kunnen maken en dát is belangrijk. Want juist met deze energie vormen de leden samen het fundament van de vereniging. Samen de schouders eronder zetten, daar lol aan beleven, en daarvan leren.

Bekijk waar onze Kamers zitten of lees meer over onze geschiedenis.

Wij zijn JCI Nederland!

Over JCI tijdens het CvA in Leeuwarden