CvA JCI Nederland in studio First Impression audiovisueel.jpg

Projecten organiseren en besturen brengen risico`s met zich mee. Hoewel JCI NL en haar lokale kamers draaien op vrijwilligers is het goed om je bewust te zijn van de verantwoordelijkheid die je draagt als (lokaal) bestuurder. Wanneer binnen een Kamer of een bestuur iets mis gaat dan kan je als bestuurder aansprakelijk gesteld worden. Voor die situaties is het raadzaam om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

JCI Nederland heeft een verzekering voor bestuurdersaansprakelijkheid (BCA) en een collectieve aansprakelijkheidsverzekering (AVB). Lokale kamers hebben de mogelijkheid om zich op deze verzekeringen te laten meeverzekeren. De premie voor de AVB bedraagt circa € 50,- per jaar. De premie voor de BCA bedraagt circa € 155,- per jaar. Een dertigtal Kamers heeft zich al mee laten verzekeren op deze polis. 

Wil jij als lokaal kamerbestuur verzekerd zijn voor bestuurdersaansprakelijkheid en heb je nog geen verzekering? Informeer dan naar de mogelijkheden om je lokale bestuur mee te verzekeren op de polis via JCI NL. Dat kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We kunnen wijzigingen voor het jaar 2021 tot 1 december doorgeven aan onze verzekeraar.

Wil je weten of je al meeverzekerd bent op de polis? Kijk dan op de contributiefactuur die je begin maart hebt ontvangen. Hierop zijn ook de premies voor de verzekeringen in rekening gebracht. Ben je meeverzekerd maar wil je deze in 2021 stop zetten? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.