Cva JCI Nederland vanuit studio in Tilburg 1.jpg

Zaterdag 26 juni heb ik, Elise van Steenwijk van JCI Utrecht,  de training Presenter gevolgd in Amsterdam. De reden dat ik me opgegeven had is omdat mijn presentaties niet soepel gaan omdat ik het spannend vind. Ik was dus vooral op zoek naar tips en tricks om ontspannen te presenteren. 

De training geeft inderdaad de handvatten waar ik naar op zoek was, wij kregen structuur om diverse vormen van presentaties op te zetten en er kwamen genoeg tips langs. Maar nog belangrijker, we hebben vooral veel geoefend en kleine presentaties voor de groep gegeven. Wij hadden een fijne club waarbij iedereen zijn eigen leerdoel had, wat het veilig maakte om uit de comfortzone te stappen. Ook de fijne feedback van mijn mede-cursisten heeft daarbij geholpen. De belangrijkste les: niet de Powerpoint of de Prezi, maar ikzelf ben mijn belangrijkste instrument om mijn boodschap over te brengen.

Aan het einde van de training heb ik geen perfecte presentatie gegeven maar ik heb wel het vertrouwen dat het met extra oefenen goed gaat komen! 

 

geschreven door Elise van Steenwijk, JCI Utrecht