Cva JCI Nederland vanuit studio in Tilburg 1.jpg

In 2017 bezocht ik (Pee Groothuizen, lid van JCI Haaglanden) het Europees Parlement tijdens de European KnowHow transfer. Doordat ik getuige ben geweest van de maatschappelijke onderwerpen die in de politiek spelen, is mijn interesse aangewakkerd en zijn mijn ogen geopend. Of dit nu op regionaal, provinciaal of landelijk niveau is. Ik ben geïnspireerd geraakt om de Dutch Knowhow transfer voor Nederlands JCI leden aan te bieden. Een samenwerking tussen JCI en de politiek kan namelijk een substantiële maatschappelijke bijdrage leveren (te werk stellen?)! De ervaringen die een KnowHow Transfer biedt dienen in elke kennisbuidel van een JCI lid te bestaan. JCI Haaglanden wil met de Dutch Knowhow Transfer 2018 deze leerervaring faciliteren.

Wat is de de Dutch Knowhow Transfer

Het programma van de Dutch KnowHow Transfer omvat een aantal dagen ervaringen opsnuiven in het hart van de Nederlandse politiek. Je doet kennis op rondom de werking van ons politiek systeem, en gaat het gesprek aan met de parlementsleden van verschillende partijen. Wat voor vraag stel jij – kort en bondig – want aandacht is schaars. Hoe ziet hun werkveld eruit? Met wie werken ze samen? Waarom doen ze dat?

Om een goede gesprekspartner voor de politiek te zijn dien je kennis te hebben van ons ambtelijk systeem. Daarvoor organiseren we een introductiedag in samenwerking met Prodemos, de Eerste en Tweede Kamer. Na deze dag maak je kennis met 'jouw' parlementslid en ga je samen op pad. De Dutch Knowhow Transfer wordt afgerond met een parlementair debat. 

 

Praktisch 

De eerste Dutch Know How transfer wordt gehouden van zondag 13 t/m woensdag 17 oktober 2018 in -uiteraard- Den Haag. De kosten voor deze midweek zijn 165 euro (early bird prijs van 125 euro is geldig tot 9 juni!). Inschrijving kan door middel van het sturen van een mailtje aanDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten voor overnachting, diners en borrels vallen buiten dit tarief.