Cva JCI Nederland vanuit studio in Tilburg 1.jpg

De negende editie van de Vienna Waltz Gala, de naam waaronder JCI Austria het Ball der Wiener Wirtschaft onder de aandacht brengt binnen haar netwerk, werd dit jaar bezocht door meerdere leden van JCI Nederland. Een ‘keizerlijke’ ervaring en ‘must do’ voor iedereen die van een mooi aangekleed gala houdt!

Hoogtepunt

Het bal dat op zaterdagavond in paleis de Hofburg plaatsvindt is het hoogtepunt van het 4-daagse evenement dat JCI organiseert. Een bijzondere en indrukwekkende locatie waarin iedereen zich even Sissi of Frans Jozef mag wanen. Een prachtige openingsceremonie werd dit jaar afgewisseld met elegante acrobatiek, een optreden van de internationaal bekende Conchita Wurst (vrouw met de baard) en uiteraard ontbrak de massaal gedanste Quadrille niet. De prachtige kleding, de officiële toast na binnenkomst en de fotospot op de met een rode lopen beklede grote trap maken het keizerlijke gevoel compleet.

Walsen

Binnen de Hofburg zijn verschillende zalen ingericht waar vrij gedanst kan worden; andere zalen zijn specifiek ingericht voor de verschillende groepen aanwezigen om elkaar te ontmoeten. In Oostenrijk worden bij dit soort gelegen ook zaken gedaan! Geen zin om (de hele avond) te walsen? JCI heeft een eigen ruimte voor haar leden waar hedendaagse popmuziek wordt gedraaid.

Neven programma

JCI Austria start haar programma reeds op donderdag. De eerste avond kun je voor het diner aanschuiven, de eerste leden leren kennen en de typisch Weense keuken proeven. Op vrijdag worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een bedrijfsbezoek (dit jaar het persbureau), een training om elegant te leren lopen op high heels, meerdere tours door Wenen en een bezoek aan een koffiehuis. En ook op vrijdagavond kun je ervoor kiezen om samen met de groep te eten!

De zaterdag wordt gestart met danscursussen. Zowel voor beginners als gevorderden is er een uur training bij een professionele dansschool om de Weense Wals onder de knie te krijgen. Een derde uur wordt besteed aan de eerste rondes van de Quadrille. En om als een echte Sissi naar het bal te gaan kun je na de danslessen je haar en je make up laten doen door scholieren die een vakopleiding volgen. Het programma wordt op zondag afgesloten met een farewell brunch.

Goed om te weten

Alle onderdelen van het programma zijn los te boeken. Je betaalt dus alleen voor datgene waar je je voor inschrijft. Tijdens het nevenprogramma wordt veelal in het Duits gesproken.

10 editie in 2019

De 10e editie van dit indrukkende bal vindt komend jaar op 16 februari plaats! Wil jij dit prachtige feest ook meemaken? Zet deze datum dan alvast in je agenda en zorg dat je de Facebookpagina van de Vienna Waltz Organisatie volgt om op de hoogte te blijven over de inschrijving en het programma!