Cva JCI Nederland vanuit studio in Tilburg 1.jpg

Wil jij dit jaar jouw kennis en enthousiasme delen in één van de teams van JCI Nederland en op deze manier JCI een stap verder brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Kijk snel verder om te zien welke leuke vacatures er voor dit jaar nog open staan.

De meeste Kamers wisselen per januari van bestuur. Graag informeren wij jullie over de aandachtspunten en administratieve zaken die hierbij komen kijken. Lees hier meer.

“I drink Champagne when I win, to celebrate... and I drink Champagne when I lose, to console myself” - Napoleon Bonaparte

Met de JCI Champagne Run halen we geld op voor een goed doel: het Nationaal Ouderenfonds. Jaarlijks raken steeds meer en meer ouderen in isolement en door de coronamaatregelen en lockdowns wordt dit alleen maar erger! Met deze actie zorgen we ervoor dat ook zij fijne feestdagen tegemoet gaan en daarnaast heb jij lekkere champagne in huis voor de feestdagen!

9 van de 10 speelplekken niet geschikt voor kinderen met een beperking? Daar gaan we iets aan doen!

JCI Rotterdam maakt schommelen voor alle kinderen mogelijk!

Iedereen heeft wel eens een aanmoedigend zetje van een vriend, collega of familielid nodig om in actie te komen. JCI Friesland vraagt alle JCI Kamerleden van Nederland om zich te registreren als bloeddonor. 

Ben jij benieuwd wie er aankomend jaar nog meer gaan plaatsnemen in de lokale besturen en wil je graag in contact komen? Het FB2022 organiseert een zoom sessie voor inkomend bestuurders! 

Na meerdere keren te hebben moeten verplaatsen kon de training op 16 oktober eindelijk plaatsvinden!

Een dappere groep kamerleden van JCI Kennemerland durfden uit hun comfort-zone te stappen volgden deze bijzondere training. Nicole Peters, verzorgde deze spectaculaire training. Niet alleen is zij gecertificeerde instructeur in de Wim Hof methode en heeft zij meermaals Wim Hof geassisteerd, maar zij is ook nog lid van JCI Haaglanden!  

NetZomer is een indoor beachvolleybal toernooi in de regio Amstelland. Het toernooi vindt normaliter rond de zomer plaats, maar zal voor zijn 10e editie een pre wintereditie hebben.

De vertrouwenscommissie is het eerste aanspreekpunt voor alle JCI-leden rondom verenigingsgerelateerde zorgen, problemen en geschillen. De commissie biedt een luisterend oor en - als dit gewenst wordt - spant zich in om de betrokkenen te helpen de voorgelegde problemen op te lossen.

Donderdag 4 november is de Dag van de Commissaris. NCD, de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren, organiseert jaarlijks een inspirerend congres voor iedere Commissaris en Toezichthouder. Dit jaar staat in het thema van ‘verantwoordelijkheid’ oftewel ‘Responsibility Leads’.

JCI heeft met verschillende partners een langdurige en succesvolle samenwerking. Om die reden zetten we iedere maand een andere partner in het zonnetje. De partner van deze maand is: FranklinCovey.

Wil jij je met je Kamer inzetten voor Het Gehandicapte Kind? Jolien en Tessa inspireren jullie graag met hun ervaringen met samenspeeldagen en concrete acties.

Het federatiebestuur van 2022 begint vorm te krijgen. Naast mijzelf Kim Scholten als beoogd voorzitter zal Jeske van Waaijenburg (JCI Kennemerland) als Secretaris-Generaal aan de slag gaan met alle facilitaire zaken voor JCI Nederland. Charley van ‘t Leven (JCI Haaglanden) zal als EVP International zorgdragen voor de organisatie van internationale projecten. En Reinaert Wolff (JCI Kennemerland) zal het Federatiebestuur voorzien van gevraagd en ongevraagd juridisch advies. Stuk voor stuk al toppers, maar wij zijn dus nog niet compleet en kunnen nog wel wat hulp gebruiken.

Op vrijdag 3 september 2021 (7:30-13:00 uur) organiseert JCI Amsterdam alweer de 26e editie van het meest bijzondere golftoernooi van Nederland: het JCI Vondelpark Open. Het mooiste park van Amsterdam en tevens het mooiste park van Nederland wordt voor één ochtend omgetoverd tot een volwaardige 18-holes golfbaan.

Volgend jaar is van 18 t/m 22 mei de Conference of America en deze vindt dit keer plaats op Curaçao, georganiseerd door JCI Dutch Caribbean! Tijdens de conferentie kunnen we kennis maken met al het moois dat Curaçao te bieden heeft. Het lijkt ons leuk om hier met een leuke delegatie naar toe te gaan! We houden je de komende tijd op de hoogte via Facebook. Heb je nu al interesse? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk hier de video!

 

Op woensdag 29 september 2021 vindt de BLV plaats; van ledenwervingscampagne tot aspirantlidmaatschap.

JCI Europe houdt van de Europese Unie, jij toch ook? 🇪🇺🤩

Waarom het Wereldhandelsspel spelen?

Het Wereldhandelsspel is een managementgame/ live action bordspel, uitgevonden door én eigendom van JCI Nederland. Het spel heeft de afgelopen tijd bekendheid verloren, maar is nog steeds geld waard voor je Kamer!

Een gezellige middag waarop kinderen met en zonder beperking laagdrempelig speelden, plezier hadden, verstoppertje deden en samen fruit aten. De middag was georganiseerd door JCI Eemland en een buurtspeelcoach van Sportivate in de inclusieve speeltuin van Park Randenbroek in Amersfoort.

Het aftellen voor Dutch Academy is begonnen!

Waarom het Wereldhandelsspel spelen? Het Wereldhandelsspel is een managementgame/live action bordspel, uitgevonden door én eigendom van JCI Nederland. Het spel heeft de afgelopen tijd bekendheid verloren, maar is nog steeds geld waard voor je Kamer!

NCD is onze partner van de maand. Extra reden om eens meer over ze te weten te komen. Wij spraken met Paul Geraeds (voorzitter) en Karlijn L’Ortye (directeur) over hun missie en onze samenwerking.

Er zijn al Kamers in Nederland met Twinning-overeenkomsten in Europa en ver daarbuiten. Potdikke da's gaaf! Maar waar vinden we die succesverhalen? Geïnspireerd door het Twinder-initiatief van JCI Finland gaat Team International inzichtelijk maken welke bestaande Twinnings er zijn en welke Kamers geïnteresseerd zijn. 

Zaterdag 19 juni jl. vond de Hamarally, het installatieproject van de 2e binationale kamer JCI Hamaland i.o. plaats. De 28 deelnemende Duitse en Nederlandse teams hadden via een puzzel hun startpunt, Zwillbrock in Duitsland gevonden. Na de toen nog voor Duitsland verplichte corona-sneltest, kon de puzzeltocht door Duitsland en de Achterhoek beginnen.

Dit internationale congres kan zomaar eens alle records gaan breken. Na twee jaar zonder fysieke internationale congressen heeft iedereen weer zin in een feestje over de grens. Wat kunnen we van Brugge verwachten? Wat wordt er vanuit JCI Nederland georganiseerd en wat moet je zelf regelen? In dit artikel vind je meer informatie. 

For English, scroll down
 
Om het belang van diversiteit en inclusie binnen JCI NL te onderstrepen, is in april 2021 de JCI NL werkgroep Diversiteit en Inclusie gestart. Juni en juli 2021 staan voor ons in het teken van het ophalen van informatie bij jullie: de leden. Jullie ervaringen, inzichten en meningen zijn immers zeer waardevol bij het vormen van een advies. Dit doen we op verschillende manieren.

Op 17 mei en op 5 juli vonden de eerste inspiratiesessies plaats waar alle Kamers van Nederland meer handvatten kregen voor het organiseren van de World Cleanup Day 2021. De World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar en verenigt 180 landen over de hele wereld, met als doel: een schonere planeet. 

Na de enthousiaste reactie van iedereen op elkaars ideeen vorige meeting, willen we dit graag voortzetten. Op 5 juli om 20.00 uur: een online Roundtable gepland met drie mooie best practices over de World Cleanup Day. 

HOERA! Het gaat nu echt beginnen! Zoals je hebt gemerkt gaan de inschrijvingen hard: De inschrijving voor de DA2022 is staat nog open voor de laatste kaartjes. De Earlybirds zijn inmiddels uitverkocht, dus wees er snel bij voor de laatste kaartjes: Deze training van 26 - 28 november 2021 en de terugkomdag op 9 april 2022 mag je niet missen!