Fotograaf Tom Beltman - JCI Wereldcongres 02  2017 - woensdag - JCI Nederland.jpg

Op 7 juli jl. heeft de eerste sessie ledenwerving anno 2020 plaatsgevonden. Met ruim tien0 deelnemende Kamers en boeiende discussies was deze eerste editie een succes te noemen. Gezien de animo en behoefte voor verdere verdieping bij de deelnemers vindt er op 24 november een vervolgsessie plaats. 

Projecten organiseren en besturen brengen risico`s met zich mee. Hoewel JCI NL en haar lokale kamers draaien op vrijwilligers is het goed om je bewust te zijn van de verantwoordelijkheid die je draagt als (lokaal) bestuurder. Wanneer binnen een Kamer of een bestuur iets mis gaat dan kan je als bestuurder aansprakelijk gesteld worden. Voor die situaties is het raadzaam om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

We kennen allemaal wel een zakelijke of persoonlijke situatie waarin het over strategie gaat of waarvoor een strategie belangrijk is. Of het nou gaat om het behalen van bepaalde duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 of over het zo goed mogelijk inruimen van de vaatwasser. Alles draait om de juiste tactiek, route en uiteindelijk de juiste strategie. 

Tijdens de Nationale Conventie op zaterdag 10 oktober 2020 werd Jan van Nieuwamerongen,tot grote verrassing van Jan zelf, tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd. Jan zet zich al sinds 1997 in voor JCI en is zelfs als senator nog altijd actief. Lees hier hoe Jan deze dag ervaren heeft.

Op zaterdag 21 november 2020 zien we jullie ONLINE voor de tweede editie van de JCI IMPACT SUMMIT waar we terugblikken op de impact die we als JCI Nederland afgelopen jaar creëerden! Want het was en is een jaar vol uitdagingen. Maar dat betekent niet dat we stil hebben gezeten. 

Langzaam gaan we weer richting het einde van het jaar. En dat betekent dat we richting de uitreiking van de felbegeerde JCI Awards gaan! Afgelopen jaar zijn er, ondanks of juist dankzij de coronacrisis, ontzettend veel mooie en nieuwe initiatieven voorbij gekomen: zowel fysieke op anderhalve meter afstand als digitaal, gericht op business, persoonlijke ontwikkeling, de lokale maatschappij of internationale verbinding. 

In mei 2019 is JCI een partnership aangegaan met Good2Connect; de leverancier van de Global Goals Game. Met deze spelvorm kun je actief op zoek gaan naar een concreet plan om samen lokale impact te maken.

Eindelijk is het zover! De website van JCI is flink onder handen genomen afgelopen tijd. We hebben nu een externe pagina (www.jci.nl) en een interne pagina (mijn.jci.nl). Potentiële leden komen vanaf nu terecht op een overzichtelijkere site. Ook de interne pagina is logischer ingedeeld en uitgebreid met onder andere meer PR-tips. 

Team Digitalisering is trots dat we een software-partner voor relatiebeheer en eventmanagement hebben gevonden in AllUnited. AllUnited bedient ruim 850 verenigingen en is al meer dan 20 jaar actief in het ontwikkelen van software op het gebied van digitale administratie. Het team is nu volop bezig met de implementatie. Wat dat betekent, ook voor jouw Kamer?

JCI Hart van Brabant is trots. Lange tijd was onzeker of het CvA op zaterdag 9 januari door kon gaan, maar het is zo ver. In januari 2021 krijg jij toegang tot de meest inspirerende succesverhalen én pijnlijke lessen van een regio die herrijst. Pick yourself up, dust yourself down…

Beste JCI-leden,

De Nationale Conventie gaat online door!

Zoals je ongetwijfeld hebt meegekregen zijn de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de overheid deze week aangescherpt. Dat maakt helaas dat het niet langer verantwoord is om een fysieke bijeenkomst te organiseren. Enorm jammer! Ook wij hadden er erg veel zin in om elkaar weer te zien en een mooie dag te beleven. Dat zit er op dit moment even niet in. 

Afgelopen zaterdag stroomde je tijdlijn op Facebook waarschijnlijk vol met berichten over de World Cleanup Day. Logisch, we waren met meer dan 25 Kamers actief en deelden dit massaal online! #ditisjci draaiden overuren! 

Van JCI Amsterdam tot aan JCI Zuid-Limburg en weer terug naar JCI Almelo en zelfs een one-man show voor JCI Arnhem. Opbrengst? Zakken vol vuilnis in alle uithoeken van het land en zelfs over de grens in Duitsland wisten we aardig wat afval te verzamelen. Uniekste item; een Amsterdamse wasmachine. Daarnaast creëerden we meerdere persmomenten, positieve energie, verbondenheid (zelfs op 1,5 meter) en een super voldaan gevoel. 

Afgelopen juli ontvingen alle kamervoorzitters een oproep om hun Kamer aan te melden voor het nieuwe proces rondom ledenwerving via jci.nl. Tijdens de Bijzondere ledenvergadering in augustus jl. is dit proces goedgekeurd en wordt nu geïmplementeerd. 

Het team van PR & Communicatie werkt hard aan een Impact MGZN. Naast online zullen we deze ook fysiek gaan versturen naar alle leden. Het zou zo jammer zijn als je deze niet ontvangt omdat je adres niet juist in het systeem staat. Jammer voor jou, maar ook voor ons omdat we dan onnodig papier verbruiken en kosten maken.

Zoals afgelopen week gecommuniceerd vindt het Wereldcongres dit jaar online plaats en wel van 24 oktober tot en met 2 november. Het congres begint een week eerder dan het officiële Wereldcongres zou beginnen, zodat er voldoende ruimte is voor alle programmaonderdelen. Je kunt ervoor kiezen om alleen het Core Congress Program te volgen of om het JCI RISE VIP te volgen. 

Wij weten allemaal dat JCI een inspirerende, ondernemende en leergierige vereniging is waar wij graag lid van zijn. Het aantal leden loopt terug, dus hoog tijd om dit met de ‘buitenwereld’ te delen. 

Iedereen kan wel eens een zetje gebruiken om iets nieuws te leren of iets spannends te doen. JCI biedt je enorm veel kansen en mogelijkheden om ervaringen op te doen die je ook in je professionele leven waardevol zijn. JCI Talent Support is er voor elke JCI'er die ambitie en drive heeft om (ooit eens) lokaal, nationaal of internationaal een (bestuurs)rol te vervullen. We helpen je graag verder om de stappen te zetten waarvan je nu wellicht nog niet weet of je het kunt en of je het wel wilt. 

Op 21 november 2020 wordt het nieuwe JCI MGZN gepresenteerd: een waar Impact Report, zowel gedrukt als online. MZGN geeft een inkijk in de diverse projecten en de maatschappelijke impact van JCI Nederland. Bereik een grote, ambitieuze doelgroep in het JCI MGZN en adverteer ook. 

Stapt jouw Kamer uit de comfortzone en gaat het graag een uitdaging aan? Willen jullie een gaaf evenement voor álle JCI-leden organiseren? Met een thema én inhoud waar nog lang over na wordt gepraat? Zoeken jullie een project om je lustrumjaar een bijzonder tintje te geven? Tijdens de aankomende Nationale Conventie (NC) op 10 oktober wordt de organisatie van het januari College van Afgevaardigden (CvA) in januari 2022 gekozen. Wij zijn op zoek naar een organiserende Kamer!

Is ledenwerving voor jullie Kamer een uitdaging? Team Membership Growth helpt je op weg. Op dinsdag 7 juli organiseren we een online inspiratiesessie over ledenwerving anno 2020 met best practices, discussie en uitwisseling van ervaringen.

Ledenwerving is voor alle Kamers belangrijk en voor de meesten een uitdaging. Hoe komen we in contact met de doelgroep, hoe zetten we JCI juist neer, en hoe binden we ze aan onze Kamer? Persoonlijk contact wordt hierbij vaak gezien als een kernonderdeel van ledenwerving. En juist dat is anno 2020 een uitdaging. 

Op donderdagavond 30 juli roept het Federatiebestuur een extra Buitengewone Ledenvergadering (BLV) uit. In deze BLV legt de commissie Digitalisering een besluit voor aangaande nieuwe software voor ledenadministratie en eventmanagement. Dit doen we in juli, omdat besluitvorming op de Nationale Conventie in oktober te laat is om gereed te zijn per 1 januari 2021. Daarnaast staat ook een besluitpunt over het 'proces online aanmeldingen geïnteresseerden' op de agenda. 

De afgelopen maanden is de Digitale Leden Aministratie (DLA) achter de schermen vanwege technische redenen omgezet naar andere software. Dit had helaas iets meer voeten in de aarde dan van tevoren was ingeschat. De DLA is vanaf nu weer beschikbaar voor alle leden. De DLA is opgesplitst in twee omgevingen. Eén om je eigen kamergegevens in te zien (via Semble) en één om het hele JCI netwerk te kunnen inzien (via de Portal).

Wil jij graag bijdragen aan de strategische doelstellingen van JCI? Wil jij ervoor zorgen dat jouw leden hun lidmaatschap echt als een verrijking zien? Wil je graag een duurzaam project opzetten met één van de partners van JCI? 

Meld je dan nu aan voor een kamerworkshop van de Strategyzers door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We komen langs bij jouw Kamer om met jullie te bespreken op jullie kameridentiteit en uitdagingen te bespreken. 

Na lang wikken en wegen hebben wij helaas moeten besluiten om de pre-tour voorafgaand aan het Wereldcongres in Japan te annuleren. De coronacrisis en -maatregelen zorgen ervoor dat er teveel onzekerheden zijn waardoor wij helaas nu geen (financiële) verplichten kunnen aangaan. 

In warme herinnering

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Fleur Duijvestijn op 4 juni jl..

Onze gedachten gaan uit naar Fleur haar echtgenoot, Marc, naar haar familie, vrienden en alle anderen die het plezier hebben mogen ervaren om samengewerkt te hebben met Fleur. Wij wensen hen heel veel sterkte met dit ongelooflijke verlies!

FranklinCovey is wereldwijd toonaangevend waar het gaat om het behalen van resultaten en gedragsverandering in organisaties. Thema’s waar zij zich mee bezig houden zijn onder andere het vergroten van de loyaliteit van klanten, het vergroten van de betrokkenheid van medewerkers en effectief leiderschap.

Morgen 9 mei staat het online Mei CvA gepland. De CvA-vergadering zal volledig digitaal plaats vinden. De vergadering start om 14:00 uur. De agendastukken, geleideformulieren en bijlagen hebben jullie ontvangen in de email van dinsdag 28 april.

De komende 4 sprekers voor de JCI Talks zijn bekend! Iedere 1e en 3e maandag van de maand wordt Nederland om 20.00 uur bediend met inspirerende en spraakmakende webinars door JCI. 

Check dit filmpje: https://www.facebook.com/JCItheNetherlands/videos/256497155470494/

Ondanks de corona hoeven we ons niet alleen te voelen. Door middel van gezellige drinkmoment apart samen kun je kennis maken met leeftijdsgenoten uit heel Europa. De eerste samenkomst is 6 mei om 19.30uur.

Je kunt je voor de eerste sessie hier aanmelden

#ditisjci #JCIEurope #samensterk

De laatste weken krijgen wij de vraag waarom Kamers een contributiefactuur voor 25 leden hebben gekregen terwijl het daadwerkelijke ledenaantal lager is. Daarnaast krijgen we ook de vraag of de contributie verlaagd kan worden gezien de huidige maatschappelijke omstandigheden. Via dit bericht willen wij jullie meenemen in de beantwoording van deze vragen. 

Met trots presenteren wij een nieuwe partner: 

WeShareTalent is het grootste kennisdelingsplatform van Nederland. Ruim 700 aangesloten organisaties wisselen kennis- en talent uit via het WeShareTalent netwerk. En JCI is daar nu één van. Het uitgebreide netwerk van organisaties uit alle sectoren bieden samen op een informele en persoonlijke wijze gratis inspiratie en ontwikkelmogelijkheden aan alle JCI leden.

Andere invulling events 2020

Tot onze grote spijt, maar in het belang van ieders gezondheid, moet het Federatiebestuur mededelen dat er nog een aantal grote events in 2020 op een andere manier ingevuld gaan worden. Dit gaat om het CvA op 9 mei 2020 in Tiel, georganiseerd door JCI de Betuwe, het Europees Congres van 27-30 mei in Dublin en de NC van 9-11 oktober in Enschede, georganiseerd door JCI Twente. 

In tijden van crisis ontstaan ook mooie dingen. Naast initiatieven van JCI kamers hebben we ook een aantal andere landelijke acties voor je opgeschreven. Kijk wat jij kunt doen om het leven van iemand die jouw hulp goed kan gebruiken, iets draaglijker te maken. Heeft jouw kamer ook een goed initiatief, laat het ons weten! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Beste leden van JCI Nederland,

We staan voor een uitdagende periode. Niet eerder werd onze leeftijdsgroep geconfronteerd met een dergelijke impactvolle crisis. Nu de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan steeds meer invloed hebben op ons dagelijks leven, is de vraag aan ons allen wat wij kunnen doen om puntjes van licht te creëren.

Aanstaande vrijdag 27 maart staat van 19.00 uur tot 21.00 uur de tweede Local Presidents Meeting (LPM) van dit jaar gepland. Waar deze meeting in eerste instantie fysiek zou plaats vinden, en uitsluitend voor lokale voorzitters, staat de online meeting nu open voor alle leden. 

Recent zijn de adviezen van het RIVM met betrekking tot het beperken van de verspreiding van het coronavirus wederom aangepast. Op deze pagina een actueel overzicht van alle JCI evenementen zoals deze tot nu toe bij ons bekend zijn. Is het event geannuleerd of wordt deze verzet naar een later moment dit jaar. Mis je jouw Kamer event in dit lijstje? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het SDG Global Festival of Action is een baanbrekend jaarlijks evenement. Tijdens dit event gaan diverse beleidsmakers, beslissers en betrokkenen vanuit diverse sectoren en meer dan 145 landen,  met elkaar in gesprek over de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s).

Veelal jonge mensen met verschillende achtergronden, (semi)overheden, NGO’s en organisaties zoals JCI wisselen ervaringen uit, bouwen partnerschappen op om lokaal niveau impact te vergroten. Tijdens dit festival worden de nieuwste innovaties, hulpmiddelen en benaderingen voor SDG-implementatie gedeeld.

JCI Nederland heeft een uitgebreid aanbod aan kamertrainingen. Een van die trainingen is “De 10 geboden van Ledenwerving”. Deze 2,5 uur durende training is vooral handig als je samen met je Kamer een inzichtelijk en helder plan wilt maken rondom het werven van nieuwe leden. Hoe kun je JCI, en dan specifiek jouw Kamer, het beste neerzetten? Welke initiatieven zorgen voor een goede ledenwerving? En hoe zorg je ervoor dat leden ook bij de Kamer blijven?

In samenwerking met de JCI European Development Council (EDC) haalt Team Membership Growth de internationale Growth and Development Academy (GDA) naar Nederland. Het doel van de GDA is om leden de juiste kennis en tools te geven om hun Kamer te laten groeien en projecten naar een hoger niveau te tillen.  

Het eerste College van Afgevaardigden (CvA) met als thema Take a Risk is net achter de rug en met veel plezier denk ik terug aan het mooie weekend dat we met elkaar beleefd hebben. Het was een weekend vol inspirerende workshops, trainingen, keynotes, een productieve vergadering en een spetterend feest. Menig lid ging de uitdaging aan.

Het CvA was een mooie aftrap van een nieuw JCI-jaar dat is begonnen. Een nieuw decennium nog wel. We hebben de mogelijkheid om met elkaar wederom een nieuwe werkelijkheid te creëren in een tijd vol verandering, uitdagingen, maar vooral ook kansen. De roaring twenties zijn begonnen! 

Maak jij het verschil? 

Wil jij dit jaar jouw kennis en enthousiasme delen in één van de teams van JCI Nederland en zo JCI een stap verder brengen? Bekijk dan onderstaande vacatures. Wil je meer weten over de inhoud, wat je precies zou kunnen doen of hoeveel tijd het kost. Neem dan vooral contact met ons op. We komen graag met je in contact!

Wil jij op een leuke manier geld ophalen voor je Kamer en een goed doel? Dan is de Gameleader training op 8 februari in Houten iets voor jou. In deze training leer je hoe je het Wereldhandelsspel moet begeleiden waarmee je bedrijven een leuke en leerzame middag/avond kunt bezorgen. Je leert vaardigheden zoals verkopen, presenteren, kennis overbrengen, conflict hantering en overtuigen. 

Van 3 t/m 7 november vindt het wereldcongres in Yokohama, Japan plaats. Wij hopen met een mooie Nederlandse delegatie naar Japan te reizen. Om het extra aantrekkelijk te maken zijn we al druk bezig met het organiseren van een meerdaagse pre-tour door dit bijzondere land, een über gezellig Holland Hotel én natuurlijk een goed gevulde HollandKit voor de hele delegatie!

De tweede en tevens laatste editie van het JCI MGZN is nu verschenen! Net als vorige keer is er voor een thema gekozen. In veel kamers is het de traditie om een persoonlijke en een project award uit te delen aan  leden. Op sociale media komt er een diversiteit aan awards voorbij: van een Gouden Koe tot aan Barbies.

Op 30 november 2019 is het dan zover… De eerste editie van de JCI Impact Summit is een feit! Een inspirerende dag binnen het jaarthema Hart voor de Toekomst voor alle leden, JCI-partners en niet-leden.
Naast de uiteenlopende sessies die er op de planning staan, is dit ook het grote moment dat de JCI Awards worden uitgereikt.

Zaterdag 21 september was het zo ver: na maanden voorbereiding van Team Impact en veel lokale Kamers, vond de World Cleanup Day plaats! Niet alleen in Nederland en niet alleen door JCI werden er opruimacties georganiseerd, maar wereldwijd. Wel is JCI in Nederland één van de aanjagers geweest met de meeste en grootste initiatieven van Nederland. Oprecht iets om trots op te zijn, vind ik!

Afgelopen zaterdag was Bas Siers samen met Eelco Dijk van IGC te gast in de uitzending van Trendwatcher TV. In Huis Ter Duin vroegen Lieke Lamb & Richard Lamb, naar de toekomst van Netwerkclubs. Bas legt uit dat door het steunen van de 17 doelen van de Sustainable Development Goals (SDG's), JCI Nederland ervoor zorgt relevant te blijven. Wil je meer weten bekijk dan snel het fragment.

Leer de Rotterdamse aanpoters kennen tijdens de Rotterdam Disc Challenge! Netwerken en plezier hebben staan voorop deze dag! Netwerken, plezier hebben en het supporten van Stichting Samen voor alle kinderen en Dress for Success Rotterdam staan voorop deze dag!

Op zondag 29 september 2019 vindt de eerste editie van de JCI Rotterdam Disc Challenge plaats op dé Disc Golf Course van Rotterdam-Zuid, een serieuze 12 holes course. 25 teams van Rotterdamse young professionals zullen strijden om de felbegeerde RDC-wisseltrofee.

Meer informatie en aanmelden: http://rotterdamdiscchallenge.nl

Op 7 november as reiken wij als Junior Kamer Hart van Brabant de Beste Ondernemers Visie Trofee voor de 20ste keer uit binnen de kaders van het thema “Een toekomst met historie”. Inmiddels is de BOV-Trofee voor Midden-Brabant uitgegroeid tot het grootste ondernemers event van Brabant.

Na 20 edities kunnen we wel stellen dat de BOV-Trofee een prijs met historie is, die zeker ook nog voldoende potentie heeft om nog jaren uitgereikt te worden. De twintigste editie is daarbij een uitstekend moment terug te blikken op die historie en stil staan bij wat de prijs inmiddels betekent. Het mag een feest met een gouden randje worden, welhaast een gala. De spotlight mag vol op de prijs, op de winnaars uit het verleden én vooral weer op de finalisten van dit jaar.

De BOV-Trofee 2019 reiken we op donderdag 7 november uit in Theaters Tilburg. Kijk voor meer informatie of toegangskaarten op onze website www.bov-trofee.nl.

De eerste helft van het jaar zit er op, dus hoog tijd voor het eerste JCI MGZN van 2019! Deze editie staat volledig in het teken van #ditisjci, dé hashtag die een aantal jaren geleden is geïntroduceerd om JCI meer op de kaart te zetten en waarbij we zien dat steeds meer en meer Kamers deze hashtag gebruiken om hun mooie evenementen of acties uit te lichten.

In dit magazine vind je een verzameling van verhalen die zijn uitgelicht op sociale media onder deze hashtag, zoals bijvoorbeeld het Global Festival of Action, waarom je trainer moet worden bij JCI of hoe je nieuwe leden kunt werven. Daarnaast vind je de agenda voor de komende periode en lees je meer informatie over onze partners.