6143_09082018_Dolhuys_Haarlemse Cultuurnacht_Tess Janssen - JCI Nederland - JCI Kennemerland.jpg

Business Power - Power of Presence

Beschrijving

Op 5 Februari vindt het eerste Business Power event van JCI Haaglanden in 2021 plaats. Deze sessie zal in het teken staan van de kracht van het presenteren/ overkomen.

Door deze waardevolle interactieve online sessie van Antonie Knoppers kan ook jij je vaardigheden naar een hoger plan brengen.

Nu we voorlopig nog een aantal maanden vanuit thuis zullen blijven werken, is het des temeer belangrijker om aan je ‘Online Presence’  te werken. Hoe zorg je dat collega’s en klanten tijdens online sessies geboeid blijven? En hoe zorg je dat jouw presentaties ook online overtuigend zijn? Hoe zet je je stem en lichaamstaal in om online vertrouwen uit te stralen, te inspireren en te motiveren? En welke rol kunnen belichting, achtergrond en je webcam spelen om werkelijk connectie te maken met je digitale gesprekspartners?

Tijdens deze avond maak je kennis met de door D&A trainingen speciaal ontwikkelde ‘Toolbox’ en leer je hoe je jouw Presence kan versterken, zodat jouw online vergaderingen en presentaties vanaf nu nóg soepeler en effectiever gaan verlopen. De praktische technieken uit de ‘Toolbox’ helpen je tevens om meer betrokken en aanwezig te zijn tijdens online meetings. En een betere lichaamshouding zal niet alleen jou, maar ook je gesprekspartners meer energie geven. Wanneer je eenmaal weet hoe je online een echte connectie kan maken, zal ook het vertrouwen bij jezelf en bij anderen groeien.

Veel mensen zetten tijdens online meetings hun camera uit, maar ook met camera aan zijn ze niet altijd ‘echt’ aan het kijken of luisteren. Hierdoor wordt het vocale aspect (het stemgebruik), samen met het verbale aspect, één van de belangrijkste onderdelen van onze [online] communicatie. In deze workshop zullen we daarom de verschillende elementen van ons stemgebruik zoals tempo, toonhoogte, luidheid en intonatie bespreken. Ook kijken we naar hoe je je spreekstem een ‘emotionele’ kleur kan geven, zoals bijvoorbeeld enthousiasme, vastberadenheid of compassie.


Antonie Koppers
is coach, trainer, facilitator, gastspreker en acteur. Hij is ook de oprichter van D&A Trainingen en gevierd gastdocent aan vele universiteiten, waaronder aan de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit) en Nyenrode. Antonie is summa cum laude afgestudeerd aan de Brandeis University met een Master in International Economics and Finance en behaalde zijn Master of Fine Arts aan de universiteit van SanDiego/ Old Globe Theatre. Hij werkte onder andere met bedrijven als Shell, Deloitte, Allianz, ’s Heeren Loo, FNV Horeca, KLM, Corelab, Atradius en DSM.

1 maart 2021 komt tevens zijn eerste boek uit dat hij samen met twee collega’s heeft geschreven: Leading with Presence gepubliceerd door Emerald Publishing.